Mennyire van jelen a vallásosság a Pázmányon a mindennapokban?
Figyelt kérdés
Például a tanárok mennyire veszik ezt komolyan? Az egész egyetem hangulatát meghatározza a vallásosság? A hallgatók körében sokkal magasabb a vallásosak aránya, mint egy állami egyetem esetében (pl. ELTE)?2014. dec. 3. 15:12
1/3 anonim válasza:
Mese habbal. Jó, pont az ELTE, az egy liberális fellegvár elvileg. Ahhoz képest lehet, hogy erősebb a keersztények aránya. De egyébként csak névleges az egyetem vallásos háttere.
Hatalmas elvtársnő rokon gyereke is ott végzett és oly sok hasonlóról lehet(ett) hallani. Tudtommal a tanári kar is vegyes ideológiai vonalvezetésű.
2/3 anonim válasza:
Csak névlegesen katolikus, nehogy azt hidd, hogy ez egy zárda! A termekben van egy kereszt, van 3 kötelező 1 féléves vallásos tárgy, és viszlát. Ennyi az egész. Nincs sokkal több vallásos, mint bárhol máshol. Ide nem a "katolikus" jelzőért jön sok ember.
3/3 anonim válasza:
Megerősíthetem az előttem szólókat abszolút, csak még annyit, h van évnyitó mise meg pár vallásos tárgy ami sztem inkább érdekes.
Vannak keresztény körök pl Színjátszókör de egyáltalán nem kötelező a részvétel. A hallgatók vallásossága is vegyes, van aki nagyon az, mások egyáltalán nem és nincs konfliktus köztük emiatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!