Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mennyire számít egy egyetemen,...

Mennyire számít egy egyetemen, hogy mennyire befolyásos a családod? (az enyém nem az)

Figyelt kérdés
Mármint, hogy valami fontos embernek a fia-lánya valaki, akkor biztosan óvatosan bánnak vele.
2014. nov. 24. 13:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem tapasztaltam ilyet. Igaz én vidéki egyetemre jártam és most MSc-n egy másik vidéki egyetemre járok, de itt sincs ilyen. Ki sem derül ki kinek a kije max véletlenül, de nem tapasztaltam kivételezést.
2014. nov. 24. 13:52
 2/11 anonim ***** válasza:

Nem a befolyásos család számít, hanem hogy ki, kit ismer. Egy nem befolyásos család is ismerheti ezt vagy azt az oktatót. Egyébként lehet előny is meg hátrány is. Ha pl. egy oktató ismeri a szüleimet, akár munka, akár közös társaság kapcsán, akkor ha jóban vannak, akkor lehet, hogy elnézőbb lesz velem. De ha nincsenek jóban, akkor meg lehet, hogy direkt bunkó lesz.

Ahhoz valami nagyon 'különleges' embernek kell lenni, hogy valakivel az egész tanári kar óvatosan bánjon. Általában nem is nappalin van ilyen, hanem levelezőn, ha egy olyan ember jelentkezik valamilyen szakra, aki egyébként már ismert a közéletben, vagy abban a szakmában.

2014. nov. 24. 13:54
 3/11 A kérdező kommentje:

Arról van szó, hogy egy ismerősömet elkezdték szivatni az egyetemen, olyan szinten túrták kifele a tanárok már, hogy szinte majdnem mennie kellett, bármit csinált sosem volt jó nekik.

Aztán elkezdett ilyen magasztos dolgokat terjeszteni, hivogatta a tanárait, hogy a családja mennyire fel van háborodva az eset miatt, stb, és hirtelen mintha mi sem történt volna leszállt róla az összes tanár és elnéztek neki egy csomó mindent.

Mi sem tudjuk, hogy a titokzatos hívásoknak, és szándékosan elterjesztett mesébe illő mendemondáknak van-e bármi közük ahhoz, hogy óvatosabban bánnak vele a tanárok. Ezért is tettem fel a kérdést.

2014. nov. 24. 13:58
 4/11 A kérdező kommentje:
Úgy tudom még m@ffiaügyeket is terjesztett.
2014. nov. 24. 13:58
 5/11 A kérdező kommentje:
A színművészetire jár, szóval nem annyira reál egyetem.
2014. nov. 24. 14:00
 6/11 anonim ***** válasza:

Miért szívatták? Ha nem volt jogos, akkor talán azért hagyták abba, mert rájöttek, hogy megüthetik a bokájukat, ha a diák nem tűri, hanem próbál valamilyen fórumon érvényt szerezni a jogainak.

Ha meg jogosan akarták kitúrni. Bár hogyan? Kitúrni nem lehet. Ahhoz valami indok és eljárás kell. Na mindegy, szóval arra gondolsz, hogy a család ráijesztett a tanárokra?

Nehéz elképzelni, hogy minden egyes oktatót felhívtak. És mit mondtak nekik? És egyébként is, ha rögzítik a telefonbeszélgetéseket, akkor inkább a gyerek és a család kerülhet kellemetlen helyzetbe.

2014. nov. 24. 14:01
 7/11 A kérdező kommentje:

Nem, a srác nem volt senki, de elkezdte úgy hivogatni a tanárokat mintha a kormányzatim@ffiabankhálózat igazgatójának a fia lenne.

És az addig abból a hozzáállásból, hogy

"tamás, ne hívogasson engem telefonon" az lett, hogy elkezdtek vele normálisan és tiszteletteljesen beszélni.

Persze konkrétumokat nem mondott, csak néha bedobott nagy szavakat a tanszéken, egy-két tanárnál, diáknál, facebookon, egyetemi-csoport facebookon, telefonon. óvatosan, sosem fenyegetően. Én ennyit tudok.

És mondom, azóta ő lett az egyetem hímestojása, gondolom addig amíg ki nem derül, hogy az egész kamu.

2014. nov. 24. 14:04
 8/11 A kérdező kommentje:
Egy-két hiányzásra már azt mondták neki, hogy megbuktatják, másnak meg a háromszorosát is elnézték, részben ez volt a szivatás részükről. Tudta a srác, hogy repülni fog, ha nem tesz valamit, vagy legalábbis nagyon sokat fog szenvedni, ezért kezdett el színészkedni. Végülis színmű, nem? Jól adta a m@ffiafőnök fiát és be is jött.
2014. nov. 24. 14:06
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen nincs, ez egy mese :)

Nyilván tudják, hogy ki kinek a gyereke. Meg ha valakinek tényleg köze van a maffiához, az tuti nem akarja, hogy tudják róla.

2014. nov. 24. 14:08
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Én ezt az egész történetet hihetetlennek tartom. Bár a színművészetin nincs annyi hallgató, mint mondjuk a Műegyetemen, tehát ismerhetik a hallgatókat. De ok nélkül nem szívatnak senkit. Aki sikertelen, nem megy át az első vizsgán, nem tudja beadni a dolgozatát, és ezt számon kérik, akkor keres "objektív" okokat, és terjeszti, hogy mindenki rászállt. Aztán érdekes módon telefonálások után ez megszűnik. Na, lehet, hogy én vagyok naív, de nekem ez sok.
2014. nov. 24. 14:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!