Ennyivel jobb a BME?

Figyelt kérdés
Pénteken voltam BME nyíltnapon és ott a bemutatók alapján a mechatronikai mérnöki szak nagyon megtetszett. Az egyik előadáson pedig mondták/mutatták is, hogy a BME mechatronikára a felvételi pont általában 450 +/- tíz pont, a többi egyetemen pedig 300 pont körül van. Na most, tényleg ennyivel jobb a Műegyetem mármint képzés szempontjából, vagy csak a neve miatt ilyen magas a ponthatár?

2014. nov. 23. 15:17
 1/7 anonim ***** válasza:
Sokkal jobb.
2014. nov. 23. 15:25
 2/7 anonim ***** válasza:

Igen erős a képzés nagyon a BME-n ez nem vitás. Az sem vitás, hogy vannak ebben a kategóriában gyengébb intézmények a felsőoktatási piacon. De vannak a BME-n kívül is még jó/nagyon jó egyetemek a műszaki képzési területen.

A pontszám amivel be lehet kerülni egy adott egyetemre nincs egyenes arányban azzal, hogy mennyire jó az egyetem. Szóval nehogy azt hidd hogy ha valahova 300 ponttal be lehet kerülni az annyival gyengébb is.

2014. nov. 23. 15:35
 3/7 anonim ***** válasza:

A ponthatár mindig a legutolsónak felvett diák pontszáma.

Tehát ha van egy szak ahova felvesznek mondjuk 200 diákot. A felvételin mondjuk jelentkezett ide 500 diák.

Akkor az 500 diák közül azt az első 200-t veszik fel akinek a legtöbb pontja van és a 200.-nak felvett diák pontszzáma pl 350, akkor 350 a ponthatár.

Ez évről évre fel-le ugrál mindegyik szakon.

2014. nov. 23. 16:14
 4/7 anonim ***** válasza:

A ponthatar pusztan azt mutatja, mennyire nepszeru a felvetelizok oreben az adott szak.

A BME jo, talan jobb is, de ennyivel nem, gyakorlatilag meg mindegy, hogy BME, Miskolci Egyetem vagy Györi Egyetem, plane a munkaeropiacon.

2014. nov. 23. 22:31
 5/7 anonim ***** válasza:
Utolsó:Sajnos azért nem mindegy.Van egy évfolyamtársam,akinek ismerőse a győrin tanul(mi BME-n).Fele annyi számonkérés nincs és a vizsgákból is elég sok rész kimarad,ami itt benne van ugyanabból a tárgyból.Ezért is nem hiába elsősorban a BME a legjobb minden téren,ami a mérnöki szakokat illeti.Csak úgy mint orvosiban a SOTE vagy épp gazdaságiban a Corvinus.Nem hiába..Ezt tudják a munkaadók is és igenis nézik,hogy ki honnan jött.
2014. nov. 29. 16:38
 6/7 anonim ***** válasza:

".Ezt tudják a munkaadók is és igenis nézik,hogy ki honnan jött."

En meg azt tapasztaltam hogy az altalam felsorolt 3 egyetem egyenrangu a munkaadok szemeben, felvetelkor a szemelyiseg, az egyeb kepessegek (nyelvtudas, kommunikacios kepesseg, stb) szamit jobban.

2014. nov. 29. 17:45
 7/7 anonim ***** válasza:
A ponthatár a jelentkezők számával egyenesen arányos általában. BME mechatronikára sokan jelentkeznek, valahogyan le kell szűkíteni a létszámot. Viszont BME villamosmérnökire csak 370 körüli a ponthatár, pedig ez sokkal keményebb mint a mechatronika, viszont ide kevesebben jelentkeznek.
2014. nov. 29. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!