Ennyivel jobb a BME?
Igen erős a képzés nagyon a BME-n ez nem vitás. Az sem vitás, hogy vannak ebben a kategóriában gyengébb intézmények a felsőoktatási piacon. De vannak a BME-n kívül is még jó/nagyon jó egyetemek a műszaki képzési területen.
A pontszám amivel be lehet kerülni egy adott egyetemre nincs egyenes arányban azzal, hogy mennyire jó az egyetem. Szóval nehogy azt hidd hogy ha valahova 300 ponttal be lehet kerülni az annyival gyengébb is.
A ponthatár mindig a legutolsónak felvett diák pontszáma.
Tehát ha van egy szak ahova felvesznek mondjuk 200 diákot. A felvételin mondjuk jelentkezett ide 500 diák.
Akkor az 500 diák közül azt az első 200-t veszik fel akinek a legtöbb pontja van és a 200.-nak felvett diák pontszzáma pl 350, akkor 350 a ponthatár.
Ez évről évre fel-le ugrál mindegyik szakon.
A ponthatar pusztan azt mutatja, mennyire nepszeru a felvetelizok oreben az adott szak.
A BME jo, talan jobb is, de ennyivel nem, gyakorlatilag meg mindegy, hogy BME, Miskolci Egyetem vagy Györi Egyetem, plane a munkaeropiacon.
".Ezt tudják a munkaadók is és igenis nézik,hogy ki honnan jött."
En meg azt tapasztaltam hogy az altalam felsorolt 3 egyetem egyenrangu a munkaadok szemeben, felvetelkor a szemelyiseg, az egyeb kepessegek (nyelvtudas, kommunikacios kepesseg, stb) szamit jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!