Meddig van tankötelesség?
Meddig vok tanköteles? Utánakerestem de van ahol 16ot van ahol 18at irnak és nemtom eldönteni :( És ha 18 akk nem tudom valahogy hamarabb abbahagyni a sulit?
16/F
Akk nekem 18 év :( Köszi.
Azt értem h csak úgy ok nélkül nem lehet otthagyni de akk valahogy ott lehet? Milyen ok kell hozzá? :D
Tankotelesseg ha jol tudom 16 eves korig volt "regen" kb. 20 eve meg ugy volt. A kulonbseg az volt hogy altalaban a szakma megszerzesehez is 17 eves korig kellett tanulni, ami utan azzal a szakmaval, amit a tanulo valasztott, el is lehetett helyezkedni, es meg is lehetett belole elni, minden fele adocsalas stb. nelkul....
Majd az illetekesek megmondja, de szerintem ha igaz hogy 18 ev, akkor az inkabb ugy tunik a munkahelyek megteremtese helyett letrehozott "koltseg" mivel sokan, 18 ev utan (erettsegi), sot diploma utan (21-22 eves) sem tudnakl elhelyezkedni, mert nincs munkahely, es/vagy csak olyan amihez nem kell diplomas kepzettseg/tudasszint, sot lehet erettsegi sem. Pelda itt Angliaban a Starbucks, ahol sok diplomas magyar dolgozik, minimal berert, ami azert jo mert mashol meg annyit sem kap meg sokszor.
Sok fajta kavejuk van igy igaz! :) De szerintem erttsegi se kell, minden gepesitett, szamolni sem kell mar tudni hozza!
A megoldas a munkahelyek visszahozasa, ahogy regen is volt, meg lehet jobb is lesz!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!