Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Emelt szintű kémia és biológia...

Emelt szintű kémia és biológia érettségit kb. hány %-osra kéne megírnom, hogy az orvosira bekerüljek?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy iskolánként más, de a tapasztalataitokat megírhatnátok:D Amúgy, ha valaki tud tanárt aki hajlandó lenne felkészíteni a fent említett érettségikre megköszönném:) Székesfehérvári vagyok, tehát a környéken kellene egy tanár, ha lehet. Ja és még ezen kívül van hátra egy évem, van még időm elkezdeni, vagy jó lenne már most, esetleg már késésben is vagyok a felkészülésben?
2010. jan. 29. 16:39
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Duplázol? Van másból pluszpontod, vagy mindkettő emelt?

Ha mindkettő emelt és duplázol, akkor : 85% és 90% pl összesen 430 pont. Ezzel vidéki egyetemekre bekerülhetsz, pestre semmiképpen...

Amúgy nem szeretnélek piszkálni, de ha orvosira készülsz, annyi eszed lehetne, h kiszámold...

2010. jan. 29. 16:46
 2/14 A kérdező kommentje:
én csak tapasztalatokat vártam, hogy kinek mennyivel sikerült
2010. jan. 30. 12:53
 3/14 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Bocs a hangnemért:)

Nekem a biosz emeltem 95% lett, a fizikám pedig 91%.

De nem duplázással több pontom volt:)

2010. jan. 30. 16:54
 4/14 anonim ***** válasza:
Ha van még egy éved, akkor bőven időben vagy, simán fel lehet készülni, ne aggódj:)
2010. jan. 30. 16:56
 5/14 anonim ***** válasza:
nekem a biosz emelt 86% lett, a kémiát középszinten írtam merg 95 %-ra, és van egy nyelvvizsgám. ezekkel, meg a többivel bőven az orvosis ponthatár fölött voltam (a pesti fölött). szóval ha a többit meg tudod írni jól, és van nyelvvizsga, akkor elég egy emelt.
2010. jan. 30. 23:55
 6/14 anonim ***** válasza:

16:54-es vagyok: Azt elfelejtettem írni, h a fizika nekem is csak középszintű volt:)

(De volt két középfokú nyelvvizsgám, így megvolt a max 80 pont).

Igaza van az utolsónak, ha van legalább egy nyelvvizsgád, akkor nem érdemes két emeltet tenni.

Amúgy az eredményem szintén nem mérvadó, mert ahogy az utolsó válaszadó, én is jóval a ponthatár felett voltam. Tehát ennél "rosszabb" eredménnyel is bejuthatsz:)

2010. jan. 31. 00:03
 7/14 A kérdező kommentje:
Az jó, mert a nyelvvizsgával nem lesz probléma, nyelvi tagozatos gimibe járok és angolból jövőre tervezek egy felsőfokút és egy emeltszintű érettségit.
2010. jan. 31. 10:39
 8/14 A kérdező kommentje:
Ja és szerintetek melyikből érdemes emeltszintűt tenni inkább? Kémia vagy biosz? Úgy hallottam az emelt kémiának nagyobb hasznát lehet venni az orvosin, de a biosz meg könnyebb.....
2010. jan. 31. 10:41
 9/14 anonim ***** válasza:

Miért akarsz emelt angolt és felsőfokút is?:S Nem értem:) Vagy a tagozat miatt nektek muszáj az emelt?

Amúgy biológiának és kémiának is hasznát veszed szerintem:) De kémiának talán tényleg jobban. Sztem azt válaszd, amiből könnyebben tudsz jó érettségit írni.

2010. jan. 31. 14:02
 10/14 A kérdező kommentje:
azért, mert a felsőfokú ha nem sikerül, akkor az emelt angollal meg lesz a középfokú nyelvvizsga, mert ha az elég jól sikerül megkapod a középfokút. Ez afféle biztonsági óvintézkedés:)
2010. jan. 31. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!