Ezek a dolgok így mennek? L/14
5 osztályos, két tannyelvű gimnáziumba szeretnék menni. 2 iskola van ahová majd jelentkezek.
1.lépés: Jelentkezés a központira. A tanulói jelentkezési lapot kell megszerezni és kitölteni, aztán a titkárságon beadni az iskolába ahol a központit akarom írni.
1.Kérdések:
- A központira a jelentkezési lapot a határidő előtt mennyivel vigyem be?
- Csak így bemehetek az iskolába a titkárságra és beadhatom, ennyi az egész?
2.Lépés: A központi megírása majd értesülés az eredményekről interneten majd papíron amit az iskolában vehetsz át.
3.Lépés: Jelentkezés a felvételire. A jelenlegi iskolában kell kérni olyan papírt ami az iskolaváltással kapcsolatos.
3.Kérdések:
- Ha a jegyeket nem teljesen pontosan írom a lapra az nagy baj, észrevehető?
- Ezt a lapot kitöltve kinek kell adni aki tovább intézi?
- Ennek a papírnak mi a neve?
4.Lépés: Miután megérkezett a két gimnáziumba a felvételi a jelentkezési lap, akkor az adott helyek a honlapjukra kiteszik hogy mikor van mindenkinek az időpontja a felvételire.
4.Kérdések:
- Ha 2 iskolát akarok megjelölni akkor 2 lapot kell kérnem hogy mind a kettő iskola megkapja vagy ezt a jelenlegi iskolám intézi?
Szülővel kell hogy ezeket a dolgokat intézzem vagy egyedül? A szüleim nem nagyon támogatnak de én szeretnék iskolát váltani mert a mostani borzalmas.
El se merem anyának mondani hogy sulit szeretnék váltani mert itt nem borzalmasan érzem magam stb..... Kiabálni fog velem meg ilyenek. A nyílt napra se fog elkísérni egyikőjük se meg a felvételi tájékoztatóra se mennek. Nem értem...azért szeretnék sulit váltani hogy ne legyek egy depressziós hülyegyerek, hanem kiegyensúlyozott jókedvű lány lehessek. Sportolni sem engednek. Szemüveges vagyok így ez nehézkes de már rengetegszer kértem hogy válthassak kontaktlencsére de most majd karácsonyra adná isten hogy megkapjam.
(Köszönöm szépen aki végigolvassa és a pontok alapján segít és válaszol a kérdéseimre!! Köszönöm!)
1. kérdés: -minnél hamarabb, ne hagyd az utolsó pillanatra
-igen ennyi az egész ,nem kell felfújni
3. hogy érted ,hogy nem teljesen pontosan?
-az osztályfőnöknek kell ált. leadni
-majd rá lesz írva ,de megfogod kapni
-azon a lapon amit kapsz több iskolát is megjelölhetsz és a jelenlegi iskolád intézi a több lapot és a szétküldést
Szüleiddel mindenképp kel ,alá is kell majd írniuk a lapot. Várj, te most iskolát akarsz váltani? Nem 8-os vagy? Mert akkor alapból menned kell :)
Hát hogy ha egy négyes helyett ötöst írok vagy valami.
Nulladikos vagyok gimiben. De valtani szeretnék mert rühellem ezt a helyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!