Más gimiben is így mennek a dolgok?
12-es vagyok egy közepes erősségű vallásos gimiben. Ha nincs kedvem tesizni, akkor nem írja be a tanár. Ilyenkor mindig megkér, hogy menjek elhozni az ebédjét, írjam be neki a jegyeket az elektronikus naplóba, és a hiányzásokat.
Ha szólok a portás néninek, hogy szóljon be a tanáriba (van egy kis mikrofon és azon szól be), mert beszélni szeretnék egy tanárral, vagy az igazgatóhelyettessel, akkor megnézi a papíron, hogy a suliba van e, és ha igen, akkor beküld a tanáriba, hogy menjek be. Szóval 'lazán' járkálhatok a tanáriba, igazgatóhelyettesi irodába, titkárságra, gazdasági irodába.
Van egy tanár, aki nem írja be a hiányzókat. Beszoktam menni órára, de van, hogy megdumálom a portás nénivel, hogy ilyenkor engedjen ki cigizni. Vagy ha nem megyek ki, bemegyek egy másik tanár órájára, vagy az infó terembe netezni.
Legutóbb, amikor a tanáriba mentem az ofőmhöz, a volt infó tanárom salamalaykum-mal köszönt. Ma szóltam neki, hogy előrehozottan fogok érettségizni infóból, és a tételek után érdeklődtem. Mondta, hogy nem tud semmit, keressem meg a kollégáját.
Egy tanár bejött még pár éve helyettesíteni, elnevezett Zsuzsikámnak, és mindig így köszön, ha köszönök neki, vagy keresem valamiért. Múlt tanévben elment egy terem előtt, ahol nyitva volt az ajtó, és az ablakban ült egy lány. Odajött hozzám a tanár: 'Zsuzsikám, szólj már rá a kislányra, hogy szálljon ki az ablakból, nehogy kiessen itt nekem'. Mondtam, hogy szólok, de rám nem hiszem hogy hallgatni fog. Ma beszélni akartam vele, ennyit mondott: 'Zsuzsikám, most nem érek rá, sietek, de majd még beszélünk' (ekkor már javában becsengettek, és egy tanárral beszélt).
Az egyik tesi tanár elég perverzen vigyorog rám, és húzzuk egymás agyát, de csak finomat. Tavaly év végén vizsgázni kellett bizonyos tantárgyakból, + 1 választottból. Én a tesis tanáriban írtam be a naplót, bejött egy csaj, megkérdezte, hogy lehet e tesiből vizsgázni. A tesi tanár csak ennyit mondott: 'én csak normálisakat vizsgáztatok' És sunyin, vigyorogva rám nézett...
18l
Hát...
Tesin bent kell lenni nálunk, ilyen munkát azok szoktak kapni néha, akik nem hoztak felszerelést.
Tanáriba nálunk se nagy kunszt bejutni, bár le van kódolva meg minden, de megvárod míg jön egy tanár és bemész vele.
Olyan tanár szerintem mindenhol van, aki nem írja vagy nem mindig írja.
Ha középre mentél akkor érthető, hisz a tétel sort az érettségiztető tanár tudja, hisz ő állítja össze.
És igen, sajnos van egy két fura tanár mindenhol.
Ilyenről nem is hallottam még!
Sima gimi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!