Ha (magyar) nyelvtan tanár szeretnék lenni akkor irodalmat is tanítanom kell?
Igen. Nincs olyan, hogy nyelvtantanár, olyan van, hogy magyar nyelv és irodalom tanár. Egyik iskola sem foglalkoztatna úgy, hogy csak nyelvtant tanítasz, és az egyetemen sincs ilyen szak. :)
Ha ennyire a nyelvtant szereted, akkor az angol mellé megtanulhatsz egy másik idegen nyelvet, és akkor két nyelvet taníthatsz, tele nyelvtani magyarázatokkal... :)
Köszönöm a választ! :)
Igen, valószínű, hogy akkor két nyelvet szeretnék tanítani.
Nem tudom hogy a mostani oktatás rendszer hogyan működik.
Régen külön volt egy nyelvtantanár, és külön egy irodalomtanár, minden tantárhoz a képesített tanár, egyedül a matek és mértant tanította egy tanár, fizikát is , kémiát is, törit és sorolhatnám, mindegyikhez külön tanár volt, az ő feladatuk volt a diákok okosítása:)
Nézz utána, hátha találsz olyan sulit ahol magyar nyelv és és angol szakirányú képzés van.
Szerintem az alsó tagozatban van külön nyelv tanító.
ez egyenlő= tanítónéni, v tanítóbácsi,aminek a vonzata alacsonyabb bérbesorolás.
Itt van egy infó,hátha hasznát veszed, az én olvasatom szerint, magyar nyel és angol nyelvi képzés van itt.
Irodalom nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!