Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogy oldjam meg, ha csak a...

Hogy oldjam meg, ha csak a nappalis diák viszony kell? Hol lehet legolcsóbban tanulni?

Figyelt kérdés

2014. nov. 15. 15:40
 1/5 anonim ***** válasza:
Középiskola vagy felsőoktatás?
2014. nov. 15. 15:53
 2/5 A kérdező kommentje:

Egyetemen vagyok,csak passzívon leszek,mert nem tudom fizetni és kellene kess is,hogy megéljek...

Valami okj-ra gondoltam nappalin.Van olyan oldal,ahol meg tudom nézni suli és ár szerint?Virágkötő is jó...le524rom...csak diák kell.

Pesten kellene.Köszi!!

2014. nov. 15. 15:57
 3/5 anonim ***** válasza:

"Van olyan oldal,ahol meg tudom nézni suli és ár szerint?" Nem nincs!!!

Van egy kis probléma. OKJ kétféleképpen szerezhető iskolarendszerben (ez lehet nappali és esti vagy levelező) és tanfolyami rendszerben (ez "csak" tanfolyam, ettől ugyanazt a végzettséget kapja aki elvégzi, mint aki iskolarendszerben tanult, csak tanfolyam ideje alatt jogilag nem diák valaki, ez egy felnőttképzési szerződéses jogviszony a képző hely és a tanfolyami hallgató között)

Diákigazolvány csak iskolarendszerű képzésben jár. Viszonyt 21 éves korig járhatsz nappalira, utána csak estire és levelezőre. (bár okj képzések inkább esti tagozatosok nem levelező)

A jogszabály úgy szól, hogy abban a tanévben kezdheted utoljára nappalin a tanévet amelyikben betöltöd a 21-et. Nem írtad, hogy hány éves vagy. Nappalira ha kor szerint már nem tudnád befejezni akkor föl sem vesznek. Az okj képzések pedig iskolarendszerben minimum 2 évesek. Egyébként ingyenes, ha még nincs okj szakmád amit iskolarendszerben ingyenesen szereztél, nem kell fizetni érte.

2014. nov. 16. 12:23
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi.Ez szívás. ):
2014. nov. 16. 12:38
 5/5 anonim ***** válasza:
És még egy nem is olyan apróság. OKJ nappali képzésben tanulói jogviszony van, azaz ugyanúgy mint középiskolában 9-12 osztályban be kell járni nap mint nap hétfőtől-péntekig. Van napló, osztályfőnök, hiányzás igazolása kötelező, különben 30 óra igazolatlan után ki kell tegyenek a suliból. Szóval ha diák munka miatt akartad, akkor emiatt sem érdemes belevágni.
2014. nov. 16. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!