Hogyan gyűjthetnék össze 468 pontot?
Nem tudom miért kellett lepontozni az első válaszolót, teljesen jót írt. Maximum annyi a kikötés, hogy ha az emeltekért csak akkor kapja meg a plusz pontot, ha abból az felvételi tárgy és abból is számítják a pontjait.
Kérdező:
Ha a matek és fizika a felvételi tárgyad, és biztos vagy benne, hogy meglesz a 100 pluszpontod, akkor igen egyszerű a képlet: a két érettségidből, duplázós módszerrel 368 pontot kell teljesíteni. Magyarul, a matek és fizika érettségid százalékos eredményének legalább 184-nek kell lenni. Például, ha a fizikád 100% lesz, akkor matekból elég a 84%.
Nem lesz 100 pluszpontod, ha csak egy emeltet csinálsz és két nyelvvizsgát. Egy középfokú nyelvvizsga 28 pont, viszont a maximum nyelvi pluszpont "csak" 40 pont, tehát 2 középpel lesz 40-ed + 50 a matek emeltért, ha megvan az x%. Az x pontosan nem tudom mennyi, de 50 alatt van. (Ha van valami versenyből plusz pontod, akkor bocs, úgy meglehet a 100.)
Nem tudom mire akarsz menni, de ha jól sejtem BME mechatronikai mérnökire, más hasonló jellegű szakhoz nem igen kell ennyi pont. Úgy a legegyszerűbb magas pontot elérni, ha ráfekszel a matekra és a fizikára és duplázol. Tehát a 468-ból lejön 90 pont, 378, ennek a negyede 94,5. Ennyinek kéne a 2 átlagának lennie. Nos, nem akarlak letörni, de egy matek emelten ilyet írni nagyon kevesen tudnak. Eléggé zsákbamacska az az érettségi.
nem gondoltam még duplázásra, mert világéletemben kitűnő voltam, és nem lesz gond az érettségit megírni ötösre angolból, töriből, magyarból.
egyébként a BGF PSZK-val szemezgetek, bár korábban mérnökire akartak küldeni.
viszont akkor ezek szerint félre voltam informálva, mert azt hittem, hogy a két nyelvvizsgával 50 pont a max, nem pedig 40, emiatt úgy számoltam, hogy a száz pluszpont megvan alapból.
egyébként van némi esély a pontot érő sporteredményre, mert igazolt atléta is vagyok.
na de akkor milyen megoldás jöhet még szóba? matek emelt és fizika közép 94%os átlaga eléggé hiú ábrándnak tűnik... :/
Emelt nyelvvizsga 40 pontot ért amikor pár éve én felvételiztem, szerintem ez nem változott. Úgy csináld, ahogy neked könnyebb, mindegy hogy két közép vagy egy emelt.
Amúgy neked BGF-re minek fizika? Egyáltalán jó oda az kiemelt tárgynak? Ha nem, akkor a duplázós módszer kilőve, mert ez csak olyan tárgyakkal működik, amik kiemeltek az adott szakra. Vagy vagy annyira mazochista hogy fizika a választott tárgyad? Földrajzból vagy informatikából sokkal könnyebb ám egy 95% körüli közép érettségit letenni és ezek is reál tárgyak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!