Milyen környezetvédelemmel kapcsolatos munkák vannak? Milyen irányban kéne ehhez továbbtanulnom?
A kérdezőnek: Egyetemen vagy főiskolán,Környezettan,Környezettudomány vagy Környezetgazdálkodási agrármérnök szakon.Az előbbi kettő főleg elméleti síkon foglalkozik a környezetvédelemmel, az utóbbi pedig elsősorban az alkalmazott oldalával (például mérések,konkrét műszaki megoldások kivitelezése,stb.,tudom,azon a szakon végeztem).
Az utolsónak: Én is ebben a hitben éltem...De tévhit...Lehet,hogy keresett a szakma,de nem Magyarországon.Én környezetmérnökként summa cum laude diplomával nem találok állást már lassan egy éve,és egyetlen volt évfolyamtársamnak sem sikerült!A valóság az,hogy a környezetgazdálkodási tevékenységet ma zömmel magánvállalkozások (főleg Kft.-k) látják el az országban.Ha nincs elég tőkéd,hogy saját céget alapíts,vagy nincs egy szuper ismerősöd,aki beprotezsál egyhez,ne nagyon reménykedj,hogy el tudsz helyezkedni a szakmában...A nagy multicégek(a fő környezetterhelők)nem fognak alkalmazni. Miért?Azért,mert ők anyagilag megengedhetik -és meg is engedik- maguknak,hogy a már említett vállalkozásokat béreljék föl környezetvédelmi ügyeik intézésére,megoldására,és az ő szolgáltatásaikat vegyék igénybe. A cég működéséhez szükséges belső környezetvédelmi szakemberek "beszerzését" pedig megoldják pár, már régóta ott dolgozó munkatárs átképzésével...Minden vágyam,hogy környezetmérnökként dolgozhassak,ezért tanultam,ez érdekel,ezt szeretném csinálni,de muszáj leszek másfelé orientálódni,vagy rövid úton éhen halok...Ez a szomorú igazság...:(
Ja hát nem is Magyarországra gondoltam...itt talán 10-20-30 év múlva elkezdi érdekelni az embereket.
De miért nem mész ki külföldre? Nem is kéne messzire, már Ausztriában is tudnál próbálkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!