Budapesti Leöwey Klára Gimnáziumról vélemények?
Milyen nehéz bekerülni? (kb hány pontos felvételivel lehet bejutni?), Szóbelin mit kérdeznek? A közösség jó? Tanárok? Esetleg hasonló iskola a környéken és arról vélemény?
Minden választ nagyon köszönök :)
Nem tudom, hogy milyen az átlagod, de a Leövey teljesen átlagos középiskolának számít. Vannak sokkal jobb és rosszabb gimnáziumok is a környéken.
Jobban megérné szerintem a Veres Pálné, az ELTE Trefort vagy mondjuk a Szent László.
Első: ELTE Trefort? Szerintem, ha a Leövey-t nézte ki, nem vágyik ilyenekre, hogy Trefort, meg Apáczai, meg Eötvös... Ezek nagyon erősek.
Viszont egyet értek. A Veres Pálné és a Szent László sokkal jobban megérné.
De, hogy válaszoljak a kérdésre is: 3.5-4es átlag a minimum. Nagyon nagy a túljelentkezés, de sokan csak másodiknak vagy lejjebb írják, így akár a 100. helyről is bekerülhetsz. Szóbeli témakörök tagozatonként fennt vannak a honlapon. A tanárok, mivel a Leövey szintjéhez alkalmazkodtak átlagosak, vagy mondanám azt, hogy gyengébbek, szóval lassan tanítanak, nem nagyon tudnak fegyelmezni, 10 perc míg a házit lediktálja stbstb.
A közösség is átlagos, itt is megvan az a hierarchia, hogy vannak a menőbbek, meg kis csoportokba verődve vannak, vannak vezető típusúak, meg azok, akiket háttérbe szorítanak, szóval az sem valami kiemelkedő.
Hasonló iskola a környéken... Nem tudom, talán a Vörösmarty, csak az kicsit messzebb van. De az is gyenge...
Nem akartam a Leöveyt nagyon lehúzni, de voltam nyílt napon, és láttam dolgokat. A barátnőm elsőnek írta, médiát, 67 pontos központival és NEM max. hozott pontokkal felvették. Ő istenítette, amikor elmentem iskolalátogatásra, azt hittem jobbra számíthatok... Nem éreztem sajnos. Szóval ő elmondta mindennek, hogy jó a közösség, jó fejek a tanárok stbstb. De hát neki tetszik... Ízlések és pofonok :)
/egy nyolcadikos lány/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!