Ezekbe az iskolába szeretnék jelentkezni: Eötvös, Apáczai, Városmajori, Veres Pálné, Berzsenyi. Szerintetek milyen sorrendben írjam be őket?
Eötvösben erős a humán. Az Apáczai inkább reál erősségű. A Városmajorit nem tudom. Veres Pálnét is inkább humánosnak mondanám, de az szerintem mindkettő. Berzsenyit reálosnak mondják, de amiket hallottam, a humánja és a nyelvije is erős. A sorrend különben jó, meg igen, majd ha a nyílt napok után, vagy szóbelik után válassz, és amelyik a legjobban a szívedhez közelebb áll :)
Ha Eötvösben humánra mész, írj egy üzenetet, mert én is azt írom be *-* Berzsenyi, Veres Pálné dettó, Apáczaiba nem megyek, a Városmajori meg messze van :(
Hossz távon majdnem mindegy, hogy melyik suliba mész. Ne menj kimondottan rosszba, az a lényeg. Amelyik sulinak jó a híre, annak nem azért jó, mert téged annyival okosabbá tesznek, hanem mert eleve okosakat vesznek oda föl. Ez téged nem tesz okosabbá. (Remélem, érted, hogy mit akarok mondani.)
Tehát a fentiek közül azt válaszd, amelyik valamilyen okból szimpatikusabb, mint a többi. Akár azért, mert erősebb a humán tagozata, akár a közösség miatt, akár azért, mer közelebb van.
Tapasztalatból mondom, hogy legalább olyan fontos, hogy milyen a közösségi élet egy iskolában, mint a rangsorban elfoglalt helye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!