Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Orvosira miből éri meg érettsé...

Orvosira miből éri meg érettségizni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Meghoztam a nagy döntést, hogy mégis megvalósítom az álmom. Viszont ehhez kellene nekem két szép új, ropogós emelt érettségi.

Ugye az emelt biológia az alap, ehhez kéne választanom még valamit.

A kémiám elég jó szinten van, ellenben elég nehezen mennek a számítások ahhoz képest, hogy amúgy jó érzékem van hozzá. Az érettségit nézve sok tanulással megléphető lenne, ráadásul több orvostanhallgatótól hallottam, hogy egy jó emelt kémia kb. lefedi az első féléves kémiát.

A másik opció az emelt fizika lenne, amiből nem jók az alapjaim, viszont összevetve a követelményrendszereket és a korábbi feladatsorokat megnézve, még így is jobban menne.

Van akkora értéke a kémiából szerzett előnynek az első félévben, hogy érdemes legyen dolgozni rajta?

Köszönöm a válaszokat (: A hosszért pedig elnézést kívánok!

2014. nov. 8. 18:17
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Biológia,kémia...
2014. nov. 8. 20:43
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2014. nov. 8. 22:18
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én is a kémiát javaslom, mert jó emelttel tényleg nem lesz gondod első félévben. Meg hát a tanárok is úgy állnak hozzá, hogy a többség emelt kémiával ment, így pl. gyakorlatokon nem magyarázzák el részletesen a számításokat. A biofizika is szívás első évben, ez tény, de szerintem ha a kémiát választod (és rengeteget gyakorolsz, hogy a számítások is menjenek), jobban jársz. Sok sikert (és szerencsét)! :)
2014. nov. 9. 01:24
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! :) Az biztos, rám fog férni a gyakorlás a számításokból :D

Köszi szépen, remélem sikerül :) Ez életem álma, bánom, hogy hagytak eddig eltéríteni.

2014. nov. 9. 18:29
 5/7 A kérdező kommentje:
Tényleg, még azt szeretném kérdezni, hogy a kémián a labor gyakorlaton mennyire dolgoztok olyan vegyületekkel, amik irritálhatják az asztmát? Mert a mostani szakomnál kitiltottak a szerves vegyületektől. :/
2014. nov. 9. 19:58
 6/7 anonim ***** válasza:

-Előző vagyok-

Hát, ebben sajnos nem nagyon tudok segíteni, két hónapja vagyok az egyetemen, nem sok mindent tapasztaltam egyelőre. Enyhén asztmás vagyok én is amúgy. :D Eddig egyetlen gyakorlaton dolgoztunk ammónium-hidroxiddal, a többi mind többé-kevésbé szagtalan vegyület. Felsőbb éveseket próbálj megkérdezni, ők biztosat tudnak mondani.

2014. nov. 9. 21:51
 7/7 A kérdező kommentje:

A szervetlennél nekem sem volt bajom, csak a szervestől féltettek.

Nagyon köszönöm! :)

2014. nov. 9. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!