Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért van az, hogy az orvosira...

Miért van az, hogy az orvosira véleményt kérők kérdéseinél egymást tapossák a hallgatók, de szakmai kérdéseknél meg eltűnnek?

Figyelt kérdés
2014. nov. 8. 09:48
 1/4 anonim ***** válasza:

Ez jó kérdés, de leginkább a válasz rá: ez a gyk. Itt ha én azt mondom neked, hogy orvosi egyetemre járok, nagyon hiperszuper minden és hogy ez meg ez nem piacképes meg csak az orvosok tanulnak, a kutya se nézi, nézheti meg hogy igazat geszélek e. De ha az a kérdés, hogy Orvosi képzésen a sejtbiológia tárgyból nehézségeim vannak ki tudna segíteni, akkor már a habik automatikusan nem ugranak a kérdésre.

(Leszögezném én sem vagyok orvos és nem tudom van e olyan tárgy, hogy sejtbiológia :D)

2014. nov. 8. 10:00
 2/4 A kérdező kommentje:
biztos van... én se vagyok orvos de már emelt bioszos kérdésekre se jön válasz
2014. nov. 8. 10:31
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

1) Mert az emberek hazudnak. Ez az internet, itt bárki mondhatja hogy ő bárki.

2) Mert az emberek lusták. Az orvostanhallgatók is. Ha a tapasztalatokról meg véleményekről kérdeznek, akkor csak le kell írni, ami az ember fejében van. Ha szakmai kérdés van, akkor már van, hogy nem ilyen egyszerű, utána kell nézni, mindezt valami névtelen ember kedvéért az interneten. Én is medikus vagyok és bűnös vagyok ebben. Ha itt egy szakmai kérdésre tudok fejből kielégítő választ adni, leírom. Ha odajön hozzám személyesen egy alsóbb éves és kérdez valamit, megpróbálok az emlékképeimből összerakni neki valami választ. Ha itt van egy kérdés, amire nem tudom kapásból a választ, tovább görgetek. Pedig lehet, hogy nekem is jót tenne, ha utánanéznék.

Amúgy nem túl gyakoriak itt a kifejezetten orvosi szakmai kérdések. Nem itt szokták kérdezgetni, hogy mi az a Sudeck-pont, mennyi a glukokináz KM-je, vagy hogy mik a retinitis pigmentosa tünetei. Vannak más fórunk erre a célra. Az biológia emelt szintű érettségi anyagának nagy részét pedig már mi se tudjuk. A növénytan, ökológia, stb, minden ami nem köthető az emberhez közvetlenül, az első félév alatt, vagy még hamarabb elfelejtődik.

2014. nov. 8. 12:19
 4/4 anonim ***** válasza:

Rendszeresen válaszolok az egészség témakörben (nyilván csak akkor, ha érdemben hozzá tudok szólni), de nem szoktam minden válaszom alá odabiggyeszteni, hogy "orvostanhallgató".

Emelt bioszos kérdésekre régebben tömegével válaszoltam. Azóta egyrészt meguntam leírni ugyanazt százötvenedjére, másrészt pedig már baromi régen volt, nm sok fogalmam van már a növénytanról pl.

2014. nov. 20. 08:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!