Melyiket válasszam OKJ vagy Felsőoktatási szakképzés? (Bővebben lent)
A logisztika és a szállítmányozás érdekel, viszont nem tudok választani, hogy melyik lenne jobb:
Logisztikai ügyintéző OKJ : 2 év 60% elmélet- 40% gyakorlat.Itt arról tanulnák 2 évig amit választottam, viszont nem felsőoktatásai végzettséget, mint pl. egy főiskola.
Másik oldalon pedig ott van a Nemzetközi gazdálkodási(4 félév, amiből egy félév szakmai gyakorlat)55% elmélet -45% gyakorlat -> majd szakirányú továbbképzésként Logisztikai és szállítmányozási menedzser.
Sajnos a Nemzetközi gazdálkodás végzettséggel úgy érzem, hogy nem tudnák elhelyezkedni, és nem sok értelmét látom, de ez az egy ami jelentősen hozzákapcsolódik a szakirányú továbbképzéshez.Javítsatok ki ha tévedek.
Szerintetek melyik a helyes döntés?
Esetleg más alternatíva is szóba jöhet. :)
Ha megfogadsz egy tanácsot, akkor logisztikát csak főoskolán tanulsz.
Nekem gyerekkori jóbarátom annak tanult, elvégezte... na ez volt 3 éve és azóta még mindig nem tudott logisztikusként elhelyezkedni. Szimplán azért mert a logisztikus egy olyan szakma amiből millió + 1 van és a középfokú OKJ-k nem keresettek, ha a logisztikát nézzük.
Ha tudsz, akkor menny fősulira, vagy válassz keresett szakmát!!! Nekem Erősáramú tech. a végzettségem, ahogy végeztem 3 helyről kaptam ajánlatot és el tudtam helyezkedni szakmán belül.. hozzáteszem nem 120-30 ezrekért. :) egy szakmához értő ember, kincs.. legyen az lány vagy fiú.
Nem-nem! A felsőoktatási szakképzés egyszerűen megfogalmazva az OKJ és a diploma között áll, de bizonyítvány helyett csak oklevelet nyújt. Emellett felsőfokú képzettségnek számít és így az OKJ-k többsége alacsonyabban állnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!