Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » OKJ vagy felsőoktatási szakkép...

OKJ vagy felsőoktatási szakképzés?

Figyelt kérdés
2014. júl. 28. 15:16
 1/4 anonim ***** válasza:
Először is döntsd el, mit akarsz kezdeni magaddal...
2014. júl. 28. 15:25
 2/4 anonim ***** válasza:
Mit szeretnél pontosan tanulni? Mondjuk én inkább felőoktatási szakképzést javasolnék, mert ha úgy döntesz, hogy tanulnál még tovább az adott egyetemen/főiskolán, akkor sok tárgyat el lehet fogadtatni és simán megcsinálhatsz egy alapképzést még.
2014. júl. 28. 16:26
 3/4 anonim ***** válasza:

okj..ha már itt tartunk..

FSz képzésnél nincs feleslegesebb dolog a világon.

Pazarolod a féléveidet és csak ott is okj bizonyítványt kapsz. Szakirányú alapképzésre mész tovább elfogadják a krediteket szó se róla, de akkor a tantárgy ráépülések miatt nem lesz rövidebb az alapképzés legtöbb esetben, jó esetben 1 évvel. Tehát vagy 4 vagy 5 év alatt van egy BA/BSC diplomád, ami meglehetne 3 év alatt is. Ha meg nem tanulsz tovább az adott irányba ugyanúgy "nem diploma" a munkaadók szemében. Okj sem ér többet de legalább nemfélév pazarlás.

2014. júl. 28. 16:57
 4/4 anonim ***** válasza:
Utolsó szögezzük le tisztában vagyok a dolgokkal és részben jogos amit írtál, de egy sima én szerintem a felsőoktatási szakképzés az OKJ és az alapképzés (diploma) között van. :D És van aki beéri a diplomával is nem akar mesterképzésre menni vagy majd fizeti magának. :D Szóval a felsőoktatási szakképzés egy erősebb okj amit papír is igazol, már mint azt, hogy erősebb. Nincs igazam?
2014. aug. 7. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!