Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mennyire számít a későbbiekben?

Mennyire számít a későbbiekben?

Figyelt kérdés

Most vagyok utolsó éves, BME gépészmérnöki karára készülök, de attól tartok a 400 pontot nemigen érem el.

Mivel Budapesten lakok, így még az Óbudai jöhetne szóba.

Ha itt elvégzem az egyetemet mekkora hátrányban leszek?

Német s angol középfokú nyelvvizsgám van.

Szakmai tapasztalatot tudnék szerezni egy közeli cégnél, ami 2 évet jelentene.

Sok helyen hallottam már, ha BME-n végzel akkor kapkodnak utánad. Ha viszont máshol akkor nem vagy előnyben.

Értem, hogy az első helyen áll mondjuk műszaki téren, de ha valaki mondjuk Győrben vagy Miskolcon él akkor nem nagyon fogja a kolit bevállalni és lehet bőven a tudás adott mind bekerüléshez s elvégzéshez a Műegyetemen, de a távolság miatt nem jöhet szóba.

2014. okt. 20. 13:07
 1/5 anonim ***** válasza:
Már az nagyon nagy előny, hogy angol-német középfokúd van.
2014. okt. 20. 13:15
 2/5 A kérdező kommentje:

Bízok benne, hogy a nyelvismeret meg az egyetem mellett szerzett szakmai éveimet részesítik majd előnyben.

Ha még msc-t lehet levelezőn csinálni akkor esetleg bevállalom, de ez nagyon távoli mondjuk...

2014. okt. 20. 13:19
 3/5 anonim ***** válasza:
A szakmai gyakorlat fog a nyelvtudás mellett a legtöbbet számítani.
2014. okt. 20. 13:49
 4/5 anonim ***** válasza:

Személyes tapasztalatból mondom, hogy nagyon sok mindenki bevállalja a BME-n a kolit. Rengetegen vannak az ország minden tájáról, attól még, hogy Pesten van, ez nem egy pesti gyűjtő egyetem. Sztm érdemes a BME-be gondolkodnod, egy gyakorlati hely miatt ne maradj, a BME-n mindn félévben van állásbörze, ahol kismillió gyakszi helyre várnak. Sztm hacsak nincsenek olyan kapcsolataid, amik bebetonozzák a pályádat 30 évre, akkor luxus nem a BME-n végezni.

Csináld úgy, hogy összejöjjön a 400 pont, még van majdnem 6 hónapod.

2014. okt. 20. 14:58
 5/5 A kérdező kommentje:
Megteszem, amit tudok. Jó lenne ha sikerülne, de sok a 400 pont.
2014. okt. 20. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!