Melyik a legnehezebb kar a BME-n?
Sziasztok.
Tudom, hogy ezt nem lehet racionálisan eldönteni, mert mindenkinek más és más nehéz, de mégis melyik a legnehezebb?
Hol a legnagyobb a lemorzsolódás, hol vannak olyan tárgyak amiből kimagaslóan nagy a bukási arány más kar tárgyaihoz mérten?
Én a VIK-ről hallottam azom belül a mérnök infó szakról, hogy ott állítólag a BSC-t 11% végzi el egyenesben (azaz 7 félév alatt csúszás nélkül) és erre még jön ugye az MSC.
Valamint, hogy ott 60% a lemorzsolódás tehát a gólyák 60%-a nem végzi el a BSC-t.
Kart nehezebb mondani, mert karon belül szakok is eltérőek.
Szerintem a top3:
1:építész,építő
2.járműmérnöki
3.mérnökinfo
Legnagyobb lemorzsolódás kétségkívül a mérnökinformatikuson van. A járműről több helyről hallottam, hogy mennyire inkorrekt, nem lenne annyira nehéz, ha a tanárok célja is a megértetés és a korrekt számonkérés lenne. Ha azt néznénk nekem mennyire lennének nehezek, akkor:
1) mérnök-informatikus
2) építészmérnök (rajzolás miatt)
3) jármű-/közlekedési mérnök (lai. a hallottak alapján)
4) villamosmérnök
5) építőmérnök
6) gépészmérnök
7) vegyész/biomérnök
(Ez a lista a saját képességeimet tükrözi a hallottak, és az utánaolvasások/videók alapján a teljesség igénye nélkül.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!