Debreceni Egyetem magyar szak vs. Elte magyar szak. Hova érdemesebb menni?
Én az ELTÉ-re nem mennék, elég lazán veszik ott a dolgokat, ahogy arról egyik csoporttársam beszámolt. Annyi előnye van, hogy tobzódik az ismert oktatókban.
Egy magyaros a nyugati országrészről
Elnézhetnél pl most vizsgaidőszakban, h mennyire veszik lazán a dolgokat...
Egyébként is Magyarország legjobb egyeteme, óriási a presztizse, ha van elég pontot ide, akkor sztem ezt jelöld be.
Jajj hagyjuk már ezt a helyesírást... :D
Magánéleti stílus... :D
Szerintem senki nem akar hivatalos, magánéleti stílusban irkálni. Van elég baja azzal az egyetemen...
ELTE azért lenne, mert közelebb van, viszont Debrecenben jobban szeretek lenni, és már van néhány barátom is ott.
Ezért inkább a színvonal alapján akarok választani.
Pl. aki valamelyikbe jár, elmesélhetné, hogy milyen volt a vizsga időszaka, esetleg jegyeket is írhatna, meg a tanárok is érdekelnek! Magyaron belül a finnt választanám.
Szóval írjatok sokat! :D
És eddig is köszi minden hozzászólónak! :)
szerk:
Szerintem senki nem akar hivatalos, stílusban irkálni.
-.-
"Egyébként is Magyarország legjobb egyeteme, óriási a presztizse, ha van elég pontot ide, akkor sztem ezt jelöld be."
Ne haragudj, de erre csak annyit tudok írni, hogy bla, bla, bla. Ezt a szöveget kábé 20 éve hallgatjuk, és elég sok embernek felnyílt már a szeme. Arra lennék kíváncsi, hogy a maradéknak miért nem tűnt még mindig fel, hogy alapvetően néhány szak kiemelkedően jó, a többi viszont ugyanolyan, mint máshol. Az ELTE eredetileg amúgy is természettudományokkal és nem bölcsészetiekkel foglalkozott. Én elismerem, ha valami színvonalas, de nehogy már egy név miatt menjünk tanulni valahova.
Én a volt Berzsenyire járok, ez az iskola már úgy 50 éve látja el a Dunántúl jelentős részét tanárokkal. A volt tanáraim többsége is itt végzett, látszik is rajtuk, hogy tudják, amit tanítanak. Az utolsó két évemben volt egy nő, aki egyszakosként végzett az ELTE-n. Tipikus példája volt annak, hogy még a saját területén sem tudott túl sokat, tankönyv nélkül elveszett volna. Pedig ő még nem is a Bolognában tanult.
Második válaszadó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!