Jól döntöttem hogy gazdaságinformatikára jelentkeztem?
Nagyon sok pénzügyi vállalat használ informatikai eszközöket arra, hogy a gazdasági számításokat elvégezzék, illetve ezeket támogassák. Egy átlag infósnak nincs kedve a gazdasági dolgokkal foglalkozni, egy átlag gazdaságis nem fog neked programokat fejleszteni. Elég erős a határvonal. Hogy ez a határvonal megszűnjön, kitalálták ezt a szakot.
Igen, ez egy jó szak. Keményen kell tanulni majd, mert két nehéz területet egyesít. A végén meg szép állásokat lehet majd vele keresni mind pénzügyi területen, mind informatika területen.
Hajrá! Küldjed neki! :)
Én is pte gazdinfons vagyok. Csak végzős. Nálunk szerencsére a programozásra is fektetnek hangsúlyt és nem csak elméleti szinten. Ha ez nem így lenne már át mentem volna proginfora.
Viszont, ha a közgáz jobban érdekel, akkor mást kellett volna választanod. Nekem pl remek fejlesztői állásokat ajánlottak már. De engem az info része jobban is érdekel és foglalkozom is vele egyetemen kívül is. Mert, amit az egyetemen kap az ember -legyen proginfo / gazdinfo - az kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!