Szerintetek jól döntöttem, hogy gazdaságinformatikára jelentkeztem?
Figyelt kérdés
vmilyen matekosra szakra szerettem volna jelentkezni és ezt jelöltem meg az első helyen, de attól tartok h ezen a szakon annyira nincs jelentősége a mateknak, szerintetek milyen szakra kellet volna jelentkeznem?2014. jún. 28. 14:39
1/3 anonim válasza:
ha matekos szakot akartál, akkor matematikára vagy alkalmazott közgazdaságtanra kellett volna jelentkezned :D
2/3 Arneal válasza:
Hát Corvinuson nem sok matekot nem tanulnak ezen a szakon, szeritnem máshol azért többet viszont szerintem lehet keverni a hármat jól munkában, matematika nyilván nagy szerepet tölt be a gazdaságban (predikciós számítások, statisztikák, stb), amit nagy részben programok végeznek el. De az egyetem annyira nem megy rá erre szerintem (Corvinus legalábbis).
Matektól eltekintve fizika és informatika (itt is inkább optimalizáció, modellezés, hasonló témák), amik matematikával kapcsolatosak, de nyilván más mérnöki és természettudományos szakokhoz is elengedhetetlen a matematika.
3/3 anonim válasza:
Nem tetted rosszul! :) Ha tényleg érdekel a matek, később specializálódhatsz ilyen irányba, vagy választhatsz ilyen mastert. A gazdinfó viszont ad egy olyan gazdasági szemléletet, amit a progmat vagy más hasonló nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!