Mi számít igazolt hiányzásnak? Valamilyen jogszabály?
Tehát van egy dupla fakultációnk egyik nap. Ezen az órán EGYÉRTELMŰEN résztveszek, hisz ez a továbbtanulásomban fontos tényező. Ebben az időpontban van elméletben a dupla testnevelés óra is, amin részt kéne vennem. A tanárunk év elején annyit mondott erre, hogy neki máskor nem jó, így azóta szóba se került, de félek, hogy ha egyszer észreveszi, hogy én nem járok be, akkor hatalmas leoltást kapok.
Tehát: kaphatok e tesiből igazolatlant úgy, hogy még az internetes naplóban sincs feltüntetve, hogy az az óra egyáltalán létezik.
Egy szóval nem mondtam, hogy butának tűnsz. Nem is gondolom így.
Az a heti három tesióra meg van tartva rendesen, vagy a kérdéses időpontban van megtartva heti 2 másik helyett? (Szavaidból úgy veszem ki, hogy órarendileg mondjuk szerdán és csütörtökön 10-12 között van az órarendedben a tesi, de a tanár csak pénteken 12-16 között tudja/akarja megtartani).
Ha ez a helyzet, akkor végképp nem írhat igazolatlant.
Én mindenféleképp osztályfőnökhöz, de méginkább az igazgató(helyettes)hez fordulnék írásos panasszal ezügyben. Nem vagyok egy parázós típus, de jobb a lehető legtöbb oldalról védeni magad.
Egyébként jogilag nem lehet tárgyütközésed, _hivatalosan_ nem eshet "bántódásod", stb.
Nem kell félni, de biztosítsd be magad, hogy te szóltál, hogy ez a probléma fennáll.
Legalábbis az én időmben még így volt. Hiába fakultáció, ilyet nem tehet(ne) meg.
Nem tudom mennyire "normális" az igazgató, igazgatóhelyettes, ofő, de szerintem valamelyikükkel ezt leboltolhatod.
Nyilván a tesitanárral lenne a legjobb, de ahogy te mondtad, ő "nagyon nem jó arc", így gondolom nem menne bele.
Esetleg ha jóba vagy a fakultációt tartó tanárral, őt is megkérheted, hogy próbáljon valamit intézni ezügyben, gondolom nem csak te mennél arra a fakultációra tesi "helyett".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!