Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Nem baj, ha idén szeptember...

Nem baj, ha idén szeptember 5-én leszek 21? Az új jogszabály szerint.

Figyelt kérdés

Az új jogszabály szerint (2013. szept. 1-jén lép életbe) csak olyan iratkozhat be nappali tagozatra, aki még nincs 21 éves. Namármost nekem azt mondták az egyik suliban, hogy ez nem baj azok számára, akik 1992. szept. 1. után születtek (mint pl én), de aki aug. 31-én született, az már megszívta. Másik sulik meg lerendezték annyival, hogy 93 utániakat vesznek már csak fel. Engem felvettek a drégelyvárba nappalira. Szerdán iratkoztam be, lefénymásolták az adataimat, elvették az érettségim stb. Ráadásul évvesztes is vagyok. Na, szóval az lenne a kérdésem, hogy ugye nem fogják nekem bejelenteni szeptemberben, hogy bocsi, ez van, szia...??

Köszi

2013. jún. 28. 17:27
 1/4 anonim válasza:
21 évesen beülsz a fiatalabbak közé? miért nem mész el egy okj képzésre munkaugyin keresztül? ott még támogatnának is téged! Vagy miért nem iratkozol be felnott tagozatra? az mellett még dolgozni is tudnál!
2013. jún. 28. 17:31
 2/4 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, 21 éves korodig be kell fejezned az OKJ-s képzést, illetve addig a tanévig járhatsz nappali tagozatra, amelyikben a 21-et betöltöd. Szerintem már nem mehetsz.
2013. jún. 28. 17:38
 3/4 A kérdező kommentje:

Akik most kezdenek erettsegi utan, azok se sokkal kevesebbek, mint 21...

2. A befejezeshez nincs koze a kornak. Csak az elkezdesnel szamit.

Az uj szabaly miatt kerdezem

2013. jún. 28. 17:48
 4/4 anonim ***** válasza:

Hidd el, hogy igenis van.

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. Törvény 60.§ (2) bekezdése szerint:

„ 60. § (2) A tanuló attól az évtől kezdődően, amelyben

b) középiskola és szakiskola esetén huszonegyedik

életévét betölti, kizárólag felnőttoktatásban kezdhet új tanévet.”

2013. jún. 28. 19:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!