Mennyi esélyem van átkerülni a Corvinusra?
Nincs átjelentkezés egyik intézményből a másikba csak úgy. Minden a felvin keresztül megy.
Újra kell felvételizned és a Corvinust bejelölni, ha a szak indul keresztféléven, akkor el tudod kezdeni februárban, ha nincs meghirdetve akkor csak a szeptemberben induló képzésre tud felvételizni.
Addig pedig próbálj meg olyan tárgyakat felvenni, ami a két egyetemen azonos tematikában, hogy majd be sikerüljön beszámíttatni.
Nézd meg a felvin, hogy mennyi a pontszámod és azt, hogy a Corvinusos ponthatárok hogy alakultak az elmúlt években.
Köszi a választ!
És az mennyire kötött amit olvastam a honlapján hogy csak 70 kreditet fogadnak el? Én már másodéves vagyok és a 70et elhagytam rég..
Nagyon kötött. Ráadásul a Corvinus nem is fogad el mindent más egyetemek teljesített tantárgyaiból, ha a tematika nem egyezik meg a sajátjukkal, ha jól emlékszem 70-80%-ban.
Illetve vannak olyan egyetemek és főiskolák, aminek ha egyezik a tematika sem fogaják el a tárgyat teljesítettként, mert más a számonkérés színvonala. Amit fixen elfogadnak, az a BGF, de csak a PSZK-n teljesített tárgyak, a BME, a PTE és a SZTE. A többinél mérlegelnek az egyetemek és a főiskolák között még akkor is, ha a tematika full egyezetést mutat.
Mivel valósznűleg csak jövő szeptemberben harmadéven kezdhetnéd el a Corvinust és ha bizonyos tágyakat be is számítanak minimum másfél év hátrányba leszel, mert lesznek olyan tárgyak, amiket újra kell teljesíteni és a ráépülések miatt ezeket nem tudod egyben felvenni, nos ezért én a helyedben azt csinálnám, hogy maradnék a fenekemen és a bsc-t megcsinálnám lent, aztán felvönnék msc-t csinálni a Corvinusra.
Most gondolj bele, harmadéven majdnem előről kezdeni? Dőreség. Ha most szeptemberben kezdted volna el a Corvinust, úgy lett volna értelme, de maga a gazdasági alapképzés 3,5 éves, ezért harmadik évben váltani nem a legokosabb dolog, főleg úgy, hogy a teljesített krediteidet még tematikaegyezőség esetén is a mérlegelés és a kreditbeszámítási limit miatt el se fogadják.
Köszi szépen a választ!
Esetleg ha valakinek van véleménye szívesen fogadom.
Nem tudom mennyire van értéke a két diplomának és emiatt vagyok elég nagy képzavarban..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!