Hogy éljem túl az érettségit?
Mi a célod továbbtanulást illetően? Ha csak nem a 400-450pont feletti szakokra akarsz bekerülni akkor nem kell túlparázni.
Én is azt hittem még középsuli elején hogy milyen szar lesz a 12. mert hogy aludni sem fogok tudni annyit kell majd tanulni.
Ahhoz képest lett egy ötösöm, egy négyes a többi meg majdnem négyes, úgyhogy év közben elhanyagolható mértékben tanultam, + érettségi előtt is csak pár órát.
Lexikális tudás nem is igazán kell, mert töriből meg magyarból kb forráselemzés az egész, főleg töriből, matek egy 30-40%ig nagyon könnyű, idegen nyelv szintén.
Még a 9.-esek nagy része is letudná tenni az érettségit, a kihívás nem a 2-es 3-asmegszerzése, hanem az hogy megírd 80-90% felettire.
456 pontos szak a célom ezért két emelt érettségitis teszek
De ennek ellenére nyugodt lrszek mert tutih elrontom
Én is csak azt tudom mondani hogy "nagyobb a fustje mint a langja"..
En kozepes tanulo voltam vegig megis matek kivrtelevek minden erettsegim 5-ös lett,dicseretet is kaptam,az emelt is bőven 80% felett volt.
Csak beparaztatnak előtte ezzel a sok keszulessel.
Köszönöm szépen a válaszokat eés a tanácsokat mindenkinek
Így egy kicsit könnyebb :)
Érettségi... :DDDD Nézd már meg a feladatokat. Átlagos IQ kell hozzá, nem lexikális tudás.
Én anno angolból emelteztem, csak arra tanultam tisztességesen (faktos voltam).
A német nevetségesen könnyű volt, alapfok (B1), képzelheted mennyit készültem rá. Ugyanígy a középszintű angol is ilyen - meg minden nyelv.
Matekot fel kell eleveníteni (legalább is nekem fel kellett, azt nézve hogy a gimi 4 évében mennyit foglalkoztam vele).
Töri az forráselemzés, minimális tudással. Azt a minimálisat meg megtanulod fél-egy óra alatt, ha nem vagy teljesen retardált.
Irodalom az szövegértés.
Én azt mondom, koncentrálj arra, amikből emelt szinten érettségizel, kapd meg a pluszpontokat érte. A középszintűek teljesen alap tudást követelnek, meg józan paraszti észt. Persze ha kell a felvétel arra az egyetemre, akkor ne úgy menj neki az érettséginek, hogy azt sem tudod, milyen évet írunk, tanulj, ha valamit nem tudsz, de ne idegeskedj, ne görcsölj, mert felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!