Hogy éljem túl az érettségit?
Figyelt kérdés
Már most tiszta idegbeteg vagyok. Rettentôen szorongok pedig jó tanuló vagyok. De most ùgy érzem hogy semmit nem tudok. Úgy érzem hogy állandóan tanulnom kellene de nem megy csak ülök a könyv felett s idegeskedek. Mit tegyek?2014. szept. 20. 20:57
1/23 anonim válasza:
Eddig mindenki túlélte, nem volt egy nagy durranás :)
2/23 anonim válasza:
Szeptember van b*szki. Ne csinálj már mártírt magadból... Ha nem vagy teljesen hülye, lazán mindenből 80% felett lehet érettségizni, egedül az emeltre nem árt többet tnaulni, aztán annyi.
3/23 anonim válasza:
Hát ha nem vagy képes lenyugodni, akkor dobhatod a kukába az egészet. Egyszerűen csak nyugodj meg, nem fognak ott megenni. Ha jó tanuló vagy, akkor nem lehet baj.
4/23 anonim válasza:
Nézd, én közepes-jó tanuló voltam, ami azt takarja, hogy matekból 11. félévben úgy kapartam a kettesért(meglett végül), töri&magyar meg ötös, a többi négyes. Matekból tanárhoz mentem, felhúztam 4-5-ösre a jegyem, volt többször is, hogy 100%-os dolgozatot írtam.
Érettségi előtt márciusban kezdtem el tanulni, és mindenem ötös lett, egyedül a matek négyes, de az is 77%.
Az érettségi tényleg nem olyan nagy ügy, mint beharangozzák. A lényeg, hogy tanulj az írásbelire is, és a szóbelire is, akkor is, ha jól sikerült az írásbeli. Ne szorongj nagyon, mert pont azért rontják el sokan.
5/23 anonim válasza:
Az egész érettségire szükséges tudást megtudod szerezni az előtte lévő 1 hónapban... Ez nem túlzás, nem azt mondom, hogy addig várj, de ennyivel előtte olyan ezen stresszelni, mint a nem is tudom mi.
6/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Tudom h még korai h kéttségbe essek. De tiszta rossz belegondolni. Szerintetek mit tegyek h lenyugodjak
2014. szept. 20. 21:11
7/23 A kérdező kommentje:
Tudom h igazatok van. De olyan nehéz h nyugodt maradjak miközben a csapból is ez folyik
2014. szept. 20. 21:13
8/23 anonim válasza:
Átlagos tanuló voltam, teljesen hidegen hagyott az érettségi, csak az emelt matek-fizikára készültem valamennyit. Humánt elő sem vettem, nem volt rá agykapacitásom, ráadásul látható, hogy nem is kell. Töri, magyar megírható józan paraszti ésszel a megadott forrásokból. Szín ötös lett. Aki néhány hétnél többet foglalkozik az érettségivel, az csak magával tol ki, mert csinálhatna helyette értelmesebb dolgokat is, aminek valódi jelentősége van, pl önkénteskedés vagy egy újabb nyelv megtanulása, online kurzusok, stb. Az egész érettségi egy egyszerű skillcheck, iszonyat butának kell lenni ahhoz, hogy valaki rosszabb jegyet kapjon mint amit általában szokott.
9/23 A kérdező kommentje:
Igazatok lehet. 8. Lehet h igazad van és felesleges idegeskedni
2014. szept. 20. 21:17
10/23 anonim válasza:
Hát, tényleg felesleges stresszelni. Sőt, kifejezetten árt a teljesítményednek. Az első egyetemi vizsgád keményebb lesz mint az érettségi, szóval tényleg no para.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!