Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Közgazdász lesz a végzettségem...

Közgazdász lesz a végzettségem, de a fősulin nem tanítanak meg gazdaságilag gondolkodni, csak könyveket magolni, nem tanítanak az összefüggésekre, csak mindenféle elméletekről tanítanak kezdve az 1800-as évektől. Hogyan legyek mégis igazi közgazdász?

Figyelt kérdés
2010. jan. 20. 10:51
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Egyetemen nem fognak mindent a szátokba rágni. Elvégre ez egyetem, és nem középsuli.

Tanulással, gyakorlással, önfejlesztő módon...

Ezért bukik el a sok ember, aki egyetemre megy, mert a nagy részének alap kompetenciák hiányoznak, ezért vagy kettessel végeznek el mindent, és még a szakmában sem lesznek jó.

Vagyis növelik a munkanélküliségi rátát.

Akinek tényleg nincs egy baromi nagy elhivatottsága, meg érdeklődése az feleslegesen megy egyetemre...

2010. jan. 20. 11:03
 2/15 A kérdező kommentje:

hát igen, tudod nem is akarom, hogy a számba rágják, csak a mai oktatók (ezen a fősulin szerzett tapasztalataim szerint) azon kívül hogy a fogalmakat elmondják, mindenféle elméleteket papolnak (van aki saját jegyzetét egyszerűen felolvassa) stb nem foglalkoznak a napjaink gazdasági dolgaival. már arra is gondoltam, hogy nem érdekük, hogy valaki gondolkodni tanuljon meg... csak magolni, mert ebből lesz a jó birkanép

így fordulhat elő, hogy csoporttársam is 5-re vizsgázik a nemzetközi gazdaságtanból, mert nagy feneke van a magoláshoz, de fogalma sincs mi a következménye, ha a banki alapkamatot emelik :)

2010. jan. 20. 11:19
 3/15 anonim ***** válasza:
Melyik suli?
2010. jan. 20. 12:05
 4/15 A kérdező kommentje:
számítottam a kérdésre, nem árulnám el
2010. jan. 20. 12:12
 5/15 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom hol tanulsz, de nálunk bejön a tanár és így óra közben néha rájön, hogy amúgy vett most vki mol részvényt, megéri, mert... mesélnek a régebbi munkáikról stb.

Amúgy ha nem mered elárulni, akkor gondolom nem a legjobb hely :)

2010. jan. 20. 12:21
 6/15 A kérdező kommentje:
na én is valami hasonlóra gondolok amit írtál. sokan jót gondolnak erről a suliról, én meg nem tudom mire fel. a nyelvoktatás szerintem nagyon jó, számvitelt is jónak találtam, de a közgáz és pénzügy az nagyon gáz. persze hangsúlyozom, hogy ez az én személyes tapasztalatom volt. a nemzetközi gazdaságtan tanár, az hiper gáz, nem is tudom a nevét, de volt hogy kifújtuk. felteszi a diáit vagy mit és olvassa. ez milyen már???!!!
2010. jan. 20. 12:32
 7/15 anonim ***** válasza:
Akkor Corvinus vagy BGF. Bár szerintem inkább az utóbbi.
2010. jan. 20. 12:37
 8/15 A kérdező kommentje:

talált süllyedt. ha én ezt előbb tudom hogy itt ez megy...

de ha kitaláltad mesélek még: ker szakon a hűtőgépekről tanulunk, egy másik kereskedelmi gyakorlaton pedig a textíliákról, kisfogalmazást kellett írnom pl a farmer történetéről. ez nem is középiskolás szint, hanem már az általános.

vannak akik a szürkeséget választják és fel sem tűnik nekik, sőt örülnek, hogy ennyivel meg lehet úszni, én viszont a tudásra szomjazom. majd megoldom valahogy, de ki vagyok akadva. te hova jársz?

2010. jan. 20. 12:58
 9/15 anonim ***** válasza:
Igen, sajnos a BGF féle önámításba sokan beleszaladtak már. Mindenesetre annak a válaszolónak maximálisan igaza van aki azt mondja, hogy érdeklődés meg elhivatottság nélkül sehol sem megy.
2010. jan. 20. 13:20
 10/15 A kérdező kommentje:
úgy érzem ez bennem megvan. de nem baj, nem az iskola tanít hanem az élet, de azért jobb lett volna, ha az iskola is besegít.
2010. jan. 20. 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!