Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha 11. évvégén lesz kettes a...

Ha 11. évvégén lesz kettes a bizonyítványomban akkor semmi esélyem egyetemhez/főiskolához?

Figyelt kérdés
2010. jan. 19. 21:01
 1/7 anonim ***** válasza:

de igen, attól még lesz esélyed

csak épp nem orvosira...

de pl a hiányszakmákban (természettudomány, műszaki) átlagban nem kell túl magas pontszám.

pl. ELTE kémia 265 volt tavaly

és van még pár szak ahol alacsony

2010. jan. 19. 21:06
 2/7 anonim ***** válasza:

Nekem is lett tavaly kettesem, és orvosira akarok menni. Sajnos későn kaptam észbe, nem tudtam már felhozni. Jobban mondva a második félévben 4-es fölött volt az átlagom, de félévkor buktam, így a tanárom csak kettest adott.

Így abban bízom, hogy az emelt bioszom és a közép kémiám jól sikerül. Ha mégsem, akkor jövőre újraérettségizem. Nem fogom feladni, elhatároztam, hogy orvos leszek - ezen pedig nem fog kifogni a szenyó matektanárom :)

2010. jan. 19. 21:10
 3/7 anonim ***** válasza:
attól függ miből. ha pl etikából van az a kutyát nem érdekli
2010. jan. 19. 21:17
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekem is volt kettesem 11 év végén, kettő is, matek és kémia, mégis egyetemre járok, igaz csak humán tárgyaim vannak :P. De a felvételi pontok számolásánál nincs sok jelentősége, mert többféle képpen kiszámolják, és mindig a legkedvezőbb összeget nézik, általában két érettségi tárgy százalékos összege megszorozva kettővel + többletpont, ha van. Az egy dolog, hogy megnézik a bizonyítványt. Nyilván, ha abból a tárgyból vagy kettes, aminek köze van a választott szakhoz, akkor nem árt belehúzni érettségin :)
2010. jan. 19. 21:22
 5/7 anonim válasza:
Az érettségit írd meg minél jobbra. Ha kiválasztottad a szakot, bekerülhetsz úgy is, ha az érettségi pontjaidat nézik az adott szakon. Tegyül fel, hogy Habcsókos zsepigyártó szakra kell a magyar és történelem érettségi tárgy. Ha a tanulmányi pontjaiddal kedvezőbb, az szerint fognak számolni (jelen esetben valószínűleg nem :D), de ha jobb az érettségi pontod, akkor az szerint fognak. Ha megírod 100%-ra mindkét érettségi tárgyadat, ami kell oda (ez abszurdum!:D), akkor ha jól tudom, ugyan úgy 400 pontról indulsz (és még jönnek a plusz pontok). Na ciaó, és tanulj az érettségire, drukkolok neked (én is idén írom) :)
2010. jan. 19. 21:33
 6/7 anonim ***** válasza:

kétféle képpen áll össze a felvételi pont

1. érettségi(200)+vitt jegyek(200)+többletpontok(80)

2. duplázva az érettségi(200)+többletpontok

a második esetben figyelembe se veszik a vitt jegyeket.

A rendszer fogja kiválasztani hogy neked melyik a jobb, és automatikusan azt veszik figyelembe.

2010. jan. 19. 21:54
 7/7 anonim ***** válasza:
Ez csak attól függ hogy érettségizel-e az adott tárgyból. Ha nem érettségizel kémiából, fizikából, tesiből, rajzból, énekből stb akkor akár az össze lehet kettes. nem fog számítani, amíg az érettségi jegyeid ötösök.
2010. jan. 20. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!