Hol tanuljak tovább (felsőoktatásban) ha később siket-néma gyerekekkel szeretnék foglalkozni?
Nagyon szépen köszi!
Meg is néztem és el is keseredtem, mert iszonyú magasak a ponthatárok, pedig minden vágyam ez lenne. :(
Tanulj jelnyelvet, annak úgyis hasznát veszed, ha bejutsz! És ne hidd, hogy a siket gyerekeknek az intézetben töltött első néhány hónap után a magyar lesz az anyanyelve: nekik a magyar jelnyelv az anyanyelvük. A magyar csak akkor lesz az, ha annak érzik majd.
Jövőre is megpróbálhatsz bejutni. A fő az, hogy jól felkészülj.
Persze, h. a jelnyelvet meg kell tanulnom! Tisztában vagyok vele, h. a jelnyelvvel az ő „anyanyelvük”, nem mondtál újdonságot. Unokatesóm siket-néma születése óta, szóval ismerem a „dörgést”.
Az idén biztos nem megy, de jövőre lehet h. megpróbálom, vagy a még valószínűbb, h. néhány év múlva másoddiplomaként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!