Mennyire számít a jelentkezési sorrend a felsőoktatásban: valóban előnyt élvez az, aki egy adott szakot első helyen jelöl?
Nem, a sorrendet nem így állapítják meg.
Összeszámolják a pontszámaid, és besorolnak oda, amit először jelöltél be, ha esetleg kicsúsznál, mert sokan kerültek eléd, akkor besorolnak a második helyre (ha van hely), ha onnan is kicsúszol, akkor a harmadik. Onnan is csak akkor csúszol ki, ha kevés a pontod. Magyarul: A jelentkezési sorrend semmiben sem befolyásolja, hogy felvesznek-e oda, ahova elég a pontod...
Józan paraszti ész (és itt nem szapulok senkit)
(És nem dolgozok a felvinél :D)
Egyetértek, ekkor én is kiakadtam, amikor nekünk mondtak ilyet :D
Azért írtam, hogy nem dolgozok ott, mert már megkaptam, hogy "tán ott dolgozol, hogy ennyire tudod?" mondom: "Nem, csak én józan paraszti ész kell." -.-
Nekem nincs bajom senkivel, nehogy az jöjjön le, hogy hülyézek bárkit is, csak ilyen a stílusom :D:D
Hát szerintem meg már csak azért is baromi fontos, hogy mit jelölsz meg első helyen, mert ponthatár húzáskor az első helyen álló képzésre fogják megnézni, hogy elég-e a pontszámod, nem a 3. helyen állót, nem az 5. helyen állót, hanem az első helyen álló képzést nézik meg először, hogy oda elég a pontszámod. Ha oda elég, akkor a többit már nem is nézik. De a lényeg, hogy a Te egyéni sorrendedet nézik, nem azt, hogy másik hozzád képest mit hanyadik helyen jelölt meg, hanem hogy Neked mi a sorrended.
Ha az első helyre nem elég a pontszámod, akkor ugranak a következőre egészen addig, amíg felvételt nem nyersz valahova, vagy el nem fogynak a jelentkezési helyeid.
Szóval szerintem ne bagatelizáljuk el azért az első helyet, igen is fontos, hogy mi kerül az első helyre.
Igen, ezt értjük, ezt írtuk, hogy az nem mindegy, hogy elsőre felvesznek-e, de nincs hátrányban az egy adott szakra, aki azt 5-ik helyen jelölte meg, és nem elsőn, ha netán az azelőttiekre nem vennék fel.
Nézőpont kérdése ez az első hely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!