Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ezt pontosan hogyan kell...

Ezt pontosan hogyan kell értelmezni?

Figyelt kérdés
Ki van írva annál a sulinál ahova akarok jelentkezni hogy 3,5-től lehet bekerülni és hogy a 7. év végét és a 8. fél évet nézik. ez azt jelenti hogyha tavaly pl.:3,2 voltam de félévkor szín ötös leszek nem hívnak be, vagy ezt így összevonják és ha az átlag több 3,5-nél akkor behívnak? sajnos nem tudtam eldönteni hogy ezt pontosan hogyan értelmezzem. köszönöm ha valaki segít nekem mert nagyon kétségbe vagyok esve. mindenkinek megy a zöld kéz :)
2014. szept. 5. 22:41
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha te előző évben 3,2-es átlaggal végeztél, bajosan leszel te színötös félévig. Egyébként pedig a két év átlagát nézik (illetve a két évben a tárgyak átlagát).
2014. szept. 5. 22:43
 2/6 anonim ***** válasza:

Talán megkérdezhetnéd telefonon.De legalább 2 embertől.Pl. az igazgatótól meg egy tanártól.Ez a biztos.

@1

Nyilván a színötöst példának írta.3,8-as átlag elég lenne.Nem lehetetlen.

2014. szept. 5. 22:51
 3/6 A kérdező kommentje:
Tényleg csak példának írtam mindkettőt :)) nagyon szépen köszönöm a válaszokat kicsit megnyugodtam majd hétfőn rákérdezek az ofőnél :)
2014. szept. 5. 22:56
 4/6 anonim ***** válasza:

#2: Tisztában vagyok vele. Csak azért írtam, hogy maradjunk a realitás talaján.

Ellenben azt ajánlom, ha már újra írok ide, hogy ha van az iskolának központira felkészítő tanfolyama, akkor arra menj el és mutasd a jobbik oldalad. A tanárok megjegyeznek maguknak, az a javadra válik.

2014. szept. 5. 23:04
 5/6 anonim ***** válasza:

Ezeket a bekerülési átlagokat nem mindig kell szigorúan venni. Van ahol csak azért írják ki,hogy tudják a diákok,hogy mire számítsanak,mert lehet csak simán felvesznek mindenkit akinek jó az átlaga és mondjuk tavaly a legutolsó aki bekerült annak 3,5 volt az átlaga. Nem tudom ez mennyire érthető. Lehet csak annyian jelentkeztek.

Másfelől persze vannak olyan helyek,ahol tényleg ha nincs meg a 3,5 (vagy amit kiírnak rá),akkor alapból elutasítanak. Esetleg akkor lenne még esélyed ilyen helyeken,ha fel tudnál mutatni valami nem hétköznapi eredményt (valami nívósabb verseny),bár általánosban nem tudom mit lehetne.

2014. szept. 6. 09:13
 6/6 A kérdező kommentje:
igazából szakképzőbe szeretnék menni szóval sajnos nincs előkészítője :(
2014. szept. 6. 09:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!