Segítene nekem ezt valaki értelmezni? (államilag támogatott félévek)
"A felsőoktatási törvény a korábbi képzési rendszer szerinti főiskolai szintű végzettséget alapfokozatnak, az egyetemi szintű végzettséget mesterfokozatnak felelteti meg. A megfeleltetés végzettségi szint és nem ciklus szerinti, a támogatási idő számításánál a korábbi főiskolai szintű szakot nem lehet alapképzési ciklusnak, az egyetemi szintű szakot mesterképzési ciklusnak megfeleltetni. A korábbi képzési rendszer nem ciklusos képzés volt.
Aki a korábbi képzési rendszer szerinti főiskolai vagy egyetemi szintű szakon oklevelet szerzett, az a fennmaradó támogatási időt alap- vagy mesterképzésben is felhasználhatja. A korábbi képzési rendszer szerinti egyetemi szintű szakok az új képzési rendszer szerinti „egységes, osztatlan" képzéseknek feleltethetők meg."
Én 2005-ben kezdtem a főiskolát államilag támogatott képzésen ami 4 éves volt!2009-ben diplomáztam!Most újra jelentkezni szeretnék egyetemre de nem igazán látom át az államilag támogatott féléveim számát!Mert eddig úgy tudtam hogy ha valaki már oklevelet szerzett államilag támogatott képzésben akkor ugyanolyan képzésre tehát alapképzésre államira már nem jelentkezhet, hanem a maradék államilag támogatott félévet osztatlan ill. mesterképzésre használhatja fel!De a bemásolt szöveg alapján az én főiskolai diplomám nem felel meg alapképzésnek..
Most akkor ez hogy van??
A 12 félévét mindenki úgy használja fel, ahogy akarja, tehát ezen ne aggódj.
A fenti szöveg szerintem azt próbálja ilyen kacifántosan körülírni, hogy te például, akinek van egy BA-t érő oklevele, amit plusz félévek nélkül szereztél, nem mondhatod, hogy kéremszépen, ha új rendszerben tanultam volna, akkor csak 6 félévet használtam volna fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!