Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ezeknek a gimnáziumoknak mik...

Ezeknek a gimnáziumoknak mik az erősségei?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy a tantárgyaknál mik az erősebbek az átlagnál. Például azt hallottam, hogy a Radnótiban nagyobb hangsúlyt fektetnek a természettudományos tantárgyakra. Ezekbe szeretnék jelentkezni: DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium(Debrecen, jogi-kommunikációs tagozat), Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium(Szeged, humán tagozat), Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium(Szeged, magyar-történelem tagozat), Deák Ferenc Gimnázium(Szeged, humán és idegen nyelvi tagozat).

2014. szept. 5. 21:17
 1/9 anonim ***** válasza:
58%
Debreceni Kossuth kommunikációs szakja nagyon jó.Hiába nyomják a Radnótiban a term.tud.tantárgyakat,ha te humánra mész.
2014. szept. 6. 10:11
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Radnótiba a természettudományos tárgyak erősek.

Ságvári és Deák között nincs különbség, én Deákos voltam, jobban szerettem, a Ságvári sosem volt szimpatikus. Van egyetemi csoporttársam, aki Ságváris volt, a tudásunk egyforma. Talán azért inkább a Deák, mert jobban rámegy az idegen nyelv tanítására.

2014. szept. 8. 17:04
 3/9 anonim ***** válasza:
58%
Radnótiba egyértelműen a matek fizika biosz kémia ami viszi a hírnevet, nyelv oktatás elég gyenge, vagy csak annyira nem kemény, de ha tudsz akkor ez mellett is tudsz de nem ad annyit mint a deák, vagy akár a ságvári.. de a radnótiba szerintem a humánosok sem panaszkodhatnak, színvonal miatt az is ugyan úgy nyomatni kell a tananyagot szóval rosszul nem járnál vele szerintem
2014. szept. 9. 21:23
 4/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
2014. szept. 14. 16:00
 5/9 anonim ***** válasza:
72%

Szia!

Radnótiban a reál tantárgy a legerősebb, azon belül is a biológia (idén Bostonban versenyeztek), de a matek, fizika és a kémia is elég erős.

Humán szakosokat is megtanítják a humán tantárgyak részleteire.

A nyelvoktatás nem gyenge. Attól függ, hogy milyen nyelvet választasz, illetve hogy melyik tanárt kapod. Általánosságban véve elég erős és magasan képzett iskola. Országos toplistán is elől van.

2014. szept. 19. 18:42
 6/9 anonim ***** válasza:
82%
A Szegedi Radnóti az egyik legjobb az országban. El kell tekinteni, hogy a listák mit írnak. Meg kell nézni a versenyeredményeket. Gyakorlatilag az összes komolyabb versenyen, minden tantárgyból képviseltetik magukat a radnótisok. Óriási tudású, jól képzett, tanítani akaró, és elhivatott tanárok vannak ott.Több az egész országban ismert, tankönyveket, Szegedi Radnótis tanárok írtak.
2014. szept. 21. 17:26
 7/9 anonim válasza:
77%
Az igazság az, hogy a Radnótiban tényleg a természettudományos tárgyak vannak sztárolva, de én humánosként sosem éreztem hátrányát annak, hogy ide jöttem és nem a Ságváriba. Nagyon jó tanáraim vannak, részletesen vesszük az anyagot, a közösséggel sincs semmi baj. Elhíresült, hogy a Radnóti "versenyistálló", de én ebből semmit sem tapasztalok. Tanulni kell, persze, de egyáltalán nem tarthatatlan a tempó. A Deákban az idegen nyelvi tagozatok nagyon erősek, azzal biztosan nem jársz rosszul. A Ságvári színvonalban ugyanazt adja, mint a Radnóti (elvégre Szeged két legerősebb gimnáziumáról beszélünk). Az, hogy melyiket választod, már tényleg csak azon múlik, hogy melyiket tartod szimpatikusabbnak. Ja, és ne hagyd, hogy befolyásoljanak. A radnótisok és a ságvárisok híresen sokat rivalizálnak (hozhatnám példának a SáRa kupát), úgyhogy hajlamosak a másik sulijára rossz dolgokat mondani. Remélem tudtam segíteni, sok sikert! :)
2014. szept. 23. 17:57
 8/9 anonim ***** válasza:
58%
én matek-fizikás voltam, és hát elég hamar kiderült hogy kicsi vagyok én oda, de a tanáraim nem hagyták hogy feladjam és néha ők jobban akarták nálam hogy végezzem el.. és láss csodát az egyetemen olyanokat tudok amiket nem is tudtam hogy a kezemben van, szóval ragadt rám valami attól hogy ott nem túlságosan brillíroztam és nem nyertem OKTV-t :)
2014. szept. 23. 19:48
 9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek.:)
2014. szept. 24. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!