Ezeknek a gimnáziumoknak mik az erősségei?
Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy a tantárgyaknál mik az erősebbek az átlagnál. Például azt hallottam, hogy a Radnótiban nagyobb hangsúlyt fektetnek a természettudományos tantárgyakra. Ezekbe szeretnék jelentkezni: DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium(Debrecen, jogi-kommunikációs tagozat), Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium(Szeged, humán tagozat), Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium(Szeged, magyar-történelem tagozat), Deák Ferenc Gimnázium(Szeged, humán és idegen nyelvi tagozat).#középiskola #Debrecen #Szeged #tantárgy #erősség #Deák Ferenc Gimnázium #Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium #SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium #Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma
2014. szept. 5. 21:17
1/9 anonim válasza:
Debreceni Kossuth kommunikációs szakja nagyon jó.Hiába nyomják a Radnótiban a term.tud.tantárgyakat,ha te humánra mész.
2/9 anonim válasza:
Radnótiba a természettudományos tárgyak erősek.
Ságvári és Deák között nincs különbség, én Deákos voltam, jobban szerettem, a Ságvári sosem volt szimpatikus. Van egyetemi csoporttársam, aki Ságváris volt, a tudásunk egyforma. Talán azért inkább a Deák, mert jobban rámegy az idegen nyelv tanítására.
3/9 anonim válasza:
Radnótiba egyértelműen a matek fizika biosz kémia ami viszi a hírnevet, nyelv oktatás elég gyenge, vagy csak annyira nem kemény, de ha tudsz akkor ez mellett is tudsz de nem ad annyit mint a deák, vagy akár a ságvári.. de a radnótiba szerintem a humánosok sem panaszkodhatnak, színvonal miatt az is ugyan úgy nyomatni kell a tananyagot szóval rosszul nem járnál vele szerintem
4/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
2014. szept. 14. 16:00
5/9 anonim válasza:
Szia!
Radnótiban a reál tantárgy a legerősebb, azon belül is a biológia (idén Bostonban versenyeztek), de a matek, fizika és a kémia is elég erős.
Humán szakosokat is megtanítják a humán tantárgyak részleteire.
A nyelvoktatás nem gyenge. Attól függ, hogy milyen nyelvet választasz, illetve hogy melyik tanárt kapod. Általánosságban véve elég erős és magasan képzett iskola. Országos toplistán is elől van.
6/9 anonim válasza:
A Szegedi Radnóti az egyik legjobb az országban. El kell tekinteni, hogy a listák mit írnak. Meg kell nézni a versenyeredményeket. Gyakorlatilag az összes komolyabb versenyen, minden tantárgyból képviseltetik magukat a radnótisok. Óriási tudású, jól képzett, tanítani akaró, és elhivatott tanárok vannak ott.Több az egész országban ismert, tankönyveket, Szegedi Radnótis tanárok írtak.
7/9 anonim válasza:
Az igazság az, hogy a Radnótiban tényleg a természettudományos tárgyak vannak sztárolva, de én humánosként sosem éreztem hátrányát annak, hogy ide jöttem és nem a Ságváriba. Nagyon jó tanáraim vannak, részletesen vesszük az anyagot, a közösséggel sincs semmi baj. Elhíresült, hogy a Radnóti "versenyistálló", de én ebből semmit sem tapasztalok. Tanulni kell, persze, de egyáltalán nem tarthatatlan a tempó. A Deákban az idegen nyelvi tagozatok nagyon erősek, azzal biztosan nem jársz rosszul. A Ságvári színvonalban ugyanazt adja, mint a Radnóti (elvégre Szeged két legerősebb gimnáziumáról beszélünk). Az, hogy melyiket választod, már tényleg csak azon múlik, hogy melyiket tartod szimpatikusabbnak. Ja, és ne hagyd, hogy befolyásoljanak. A radnótisok és a ságvárisok híresen sokat rivalizálnak (hozhatnám példának a SáRa kupát), úgyhogy hajlamosak a másik sulijára rossz dolgokat mondani. Remélem tudtam segíteni, sok sikert! :)
8/9 anonim válasza:
én matek-fizikás voltam, és hát elég hamar kiderült hogy kicsi vagyok én oda, de a tanáraim nem hagyták hogy feladjam és néha ők jobban akarták nálam hogy végezzem el.. és láss csodát az egyetemen olyanokat tudok amiket nem is tudtam hogy a kezemben van, szóval ragadt rám valami attól hogy ott nem túlságosan brillíroztam és nem nyertem OKTV-t :)
9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek.:)
2014. szept. 24. 15:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!