Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Gimnázium Budapesten?

Gimnázium Budapesten?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Most kezdtem el a 8.at, és már a gimin gondolkodom. Nemrég költöztem Pestre, tehát nem igazán ismerkedtem még meg a környezettel, ezért kérném segítségeteket. A játékfejlesztés iparban szeretnék később dolgozni (különösebben a design és a programozás érdekel), és ez alapján szeretnék gimit választani. A tanárok azt javasolták, hogy szakos sulit ne válasszak, mivel az egy zsákutca lehet. Valami erős gimit (egyébként elég jó tanuló vagyok, kb 4,5-5), ahol lehetőségem lenne foglalkozni az infó ezen terén (esetleg vannak szakkörök), és viszonylag jófej a társaság, tudnátok-e ajánlani? Köszi! 15/F

2014. szept. 4. 20:39
 1/3 anonim ***** válasza:
Szia, én kicsit fiatalabb vagyok nálad, de megoszthatom veled az ötleteimet. Ha erős gimnáziumba akarsz menni, amely nem szakos akkor a legegyszerűbb ( legalábbis szerintem) a következő: Másold ki a budapesti iskolák legjobb 50-jének a nevét ( csak simán rákeresel a google-ben), lehetőleg wordbe. Töröld ki az összes kéttannyelvűt, hatosztályosat és egyházit. Név alapján majdnem a felét ki tudod szanálni. A pitagorasz.hu-n nézd meg a maradéknak az eredményeit, a "gimnáziumi rangsor" név alatt. Amelyik nincs rajta azt kapásból kitörölheted. Ha megvagy még szűkítetted 3-4-gyel a listát. Most jön a komolyabb munkát igénylő része: mindegyiknek nézd meg a google térképen hogy vonatozás után mennyi idő a tömegközlekedés. Ha több mint 20-30 perc, töröld ki. Ha ez is megvan akkor mutasd meg az egyik tanárodnak, szüleidnek, vagy valakinek, aki egy kicsit is ért a témához. És ha valamelyikről nem hallott túl sok jót, akkor az is repül. Úgy számolom, hogy marad 10-15 db. Látogasd meg mindegyiknek a weboldalát és írd ki mindegyiknek a szakjait, eredményeit, és az sem gond ha egy fotót is csatolsz hozzá. Ez alapján kiválogathatod azokat amelyek neked tetszenek. Én idáig jutottam. Nekem kilenc maradt meg, de párat már kizártam, mert én a matematikában, a reálokban látom a jövőmet. Másodiknak jelölj meg valamit, ahova ha bejutsz az jó, de nem a vágyálmod. Harmadiknak a lakóhelyedhez legközelebbi, lehetőleg gyenge gimnáziumot, ahova ha bekerülsz az rossz, de azért nem világvége, és magadhoz mérten akárhogyan sikerül a felvételi, azért ott még van esélyed. Sok sikert a felvételihez, tuti jól fog sikerülni. 13/F
2014. szept. 5. 20:01
 2/3 anonim ***** válasza:
Ja igen és a kérdésre válaszolva ( az első válaszoló vagyok) a szakköröknek is utána nézhetsz a neten. Ha nem szakosat akarsz akkor a módszer SZERINTEM jó.
2014. szept. 5. 20:04
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget! :)
2014. szept. 6. 00:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!