Mennyire fontos egy főiskola/egyetem kiválasztásánál az, hogy mennyire szimpatikus?
Gondban vagyok. Mindenhonnan hallom h csakis nagynevű iskolába szabad menni,mert ha nem,akkor esély sincs arra h elhelyezkedjem majd. DE: a számomra szóba jöhető nagynevű egyetem rettenetesen ellenszenves, lenéző közeg,úgy tekintenek az emberre,hogy: légy megtisztelve h ide járhatsz.
van viszont egy másik,ami nagyon szimpatikus,modern,igazi közösség,de legtöbb embernek az ugrik be róla h jaj,azzal semmit sem érsz! nehogy oda menj!/hozzáteszem én úgy gondolom,hogy ha egy munkahely azt nézi h honnan jössz nem azt h mitb tudsz az elég gáz/
szóval: bár nem szeretem,menjek a nagynevűbe szenvedjem végig,de legalább nagy nevű diplomám lesz,vagy nem,de legalább jól érzem magam abban a minimum 3 évben?
Ahova én járok arról is mondtak ezt-azt...pedig (szerintem) jó iskola
Inkább azt válaszd amelyikbe Te szeretnél menni, TE életed Te döntésed
Azok mondják ezt, akik a megnevezett nagy nevű egyetemekre járnak. Szívatják őket össze-vissza és talán irigységből, lenézik a "gyengébb" iskolák hallgatóit. Pedig ez mennyire nem helytálló.
Kit vesznek fel hamarabb, aki 7 év alatt végezte BME alapszakját, vagy aki tanterv szerint végigment egy kevésbé neves helyen?
Egyiket sem. Persze van olyan cég, ahol megnézik az intézmény nevét, de ennél jóval több helyen a tudást nézik. Kapsz példafeladatot; ha jól elvégzed, felvesznek, ha nem, akkor nem.
Mi cégünknél már nem egy, de nem is kettő ilyen egyetemi csodabogár lett elküldve. Egyszerűen képtelenek voltak megoldani egy egyszerű feladatot. Ugyanakkor mást, akinek csak OKJ-je van, felvettük, mert ő tudta mit kell csinálni.
A legfontosabb, hogy oda menjél, ami tetszik. Rossz helyen nem fogod tudni végigcsinálni az alapképzést. Teljes idegi roncs leszel. Nem éri meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!