A magyar iskolákban miért kell ennyire erőltetni a testnevelést?
Rendben van, hogy fontos a mozgás, de szerintem kicsit el van túlozva a dolog, főleg attól az évfolyamtól kezdve amelyiktől kezdve bevezették a heti 5 testnevelést egyik évben.
Akik ezeket a dolgokat kitalálják, azoknak igazából miért okoz örömet hogy az iskolákban a diákok heti 3 vagy 5 alkalommal ott ugrálnak, rohangálnak meg mindenféle hülyeséget csinálnak általában egy idegbeteg pszichopata, néha esetleg jófej testnevelés tanár vezetésével?
Mert elég sok nemnormális testnevelés tanár van, akkor miért nem tudják az ő tevékenységüket legalább szabályozni, hogy ne éljenek vissza a hatalmukkal? Mert sok tornatanár nyugodt szívvel képes megalázni a diákot aki nem szimpatikus neki.
Miért nem lehet szabadon választani mit akar csinálni a diák?
Szerintem jobb lenne úgy, hogy az iskola biztosítana sportlehetőségeket, kosárlabda, futball, röplabda, ilyenek, és lehetne választani aki akar. Aki nem az meg nem mozog, vagy mozog máshol, ennyi.
Szerintetek így nem lenne jobb?
Hát az biztos, hogy nagyon sok gyerek el van punyulva.
DE
Semmi értelme. Én elhiszem, hogy a mozgás jó meg egészséges, de aki lusta az nagyon nem fog ezután se semmit csinálni. A kötelező napi tesik miatt láttam már olyat hogy a kis csórók kénytelenek voltak a folyosón futkározni télen, mert nem férnek el annyian a teremben, és máshogy nem lehet beosztani mert akkor este 6ig bent lenne a szegény purgyé. Fejetlen szarság az, ami az oktatásban megy.
P.S. A testnevelés tanárok 90%-a kiöregedett idióta akik az uralkodási hajlamaikat élik ki a gyerekeken.
A sportkörös megoldás tényleg sokkal jobb lenne, de álmodjunk csak...
A mindennapos testnevelés jó példája annak, amit a jelenlegi kormány az oktatásban véghez visz. A pártközpontból, egyetlen tollvonással próbálnak megoldani mindent, hangzatos törvényeket fogadnak el, de arra senki sem gondol, hogy a megvalósításhoz szükséges személyi, anyagi és tárgyi feltételek megvannak-e.
Például kitalálták a mindennapos testnevelést, ami marha jól hangzik, egyszerűen bele is lehet írni a törvénybe, csak azt nem vette figyelembe egyetlen nagyokos sem, hogy az iskolák nagy részének nincs hozzá tornaterme, a testnevelők jelentős része pedig teljességgel alkalmatlan az oktatásra, nem tud mit kezdeni a tökéletesnél kicsit is rosszabb gyerekekkel (néha még a tökéletesekkel sem).
De a lényeg megvan: örüljünk, mer' a törvénybe' is ott van, hogy mindennapos testnevelés, legalább iskolában mozog a gyerek, akkor is, ha otthon senki nem törődik vele és a legkomolyabb sporttevékenység, amit a szüleitől lát, az a távirányító nyomkodása. Pedig nem mindent az iskola nyakába kellene varrni, néhány dolgot a család is igazán hozzátehet a gyerekneveléshet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!