Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miből érdemes gimnáziumban...

Miből érdemes gimnáziumban fakultálni ha mérnökinformatikus karon szeretnék továbtanulni?

Figyelt kérdés
Lehetőleg 2 tantárgy legyen és ne több.
2014. szept. 2. 22:14
 1/8 anonim ***** válasza:
50%
Mivel a felvételi követelmény matematika és fizika v. informatika, így a matek értelemszerű, a fizika és informatika között pedig válassz szíved szerint! Egyik tárgyat sem kell emelt szinten teljesítened.
2014. szept. 2. 22:17
 2/8 anonim ***** válasza:

matek és angol

nagyon, nagyon sok matekot fogsz tanulni, ami nem fog menni, ha az alapokkal nem vagy tisztában, még ha a középszintű érettségi mellett is döntesz taktikai megfontolásból, akkor is tudd az emelt szintű anyagot

az angol pedig azért kell, mert sok segítség van angolul a neten, vannak jó angol nyelvű könyvek, angol nyelvű diákat mutogat némelyik tanár, vagy angol szakkifejezéseket használ, munkát is könnyebben találsz, ha folyékonyan beszélsz angolul

a fizika nem szórótárgy, az érettségire megtanított programozásnak meg csak kis köze van a tananyaghoz, viszont az infó érettségi könnyű

2014. szept. 2. 23:22
 3/8 anonim ***** válasza:

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Az angolt nagyon tudd, és matekból mindenképpen menj el faktra, még ha közepet akarsz csinálni akkor is. Nem tudom szavakban elmondani, hogy mennyire sokat segített első pár zh-n, hogy a matektanárom anno fejembe égetett mindent. Az emelt infó érettségit ajánlom, mivel elég könnyű, és sok pontot jelent, és legalább megismerkedsz a programozással kicsit, ami szintúgy nagyon jól jön első félévbe.

Mindent összefoglalva, ha már tudsz angolul, akkor matek és infó faktot ajánlom.

2014. szept. 3. 00:04
 4/8 anonim ***** válasza:
32%
Angolt ne az teljesen felesleges, elég a nyelvizsga és kész, matek+fizika vagy matek+infó de akkor 12-ben se hanyagold a fizikát néha ismételj
2014. szept. 3. 00:04
 5/8 anonim ***** válasza:
nem azt mondtam, hogy érettségizzen angolból, hanem, hogy tudni kell. a "nyelvizsgához" pedig jól jöhet egy felkészítő fakt.
2014. szept. 3. 00:18
 6/8 anonim ***** válasza:
A programozás megismerését előbbre tartom, mint a fizika faktot. 2 félév fizikád lesz csak, és egyáltalán nem nehéz + az infó érettségi sokkal könnyebb.
2014. szept. 3. 00:21
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem hiszem hogy olyan fontos lenne az angol fakt. Én sem voltam angol fakultációs, de meg tudtam így is csinálni az emelt nyelvvizsgát, meg lehet azt tanulni tökéletesre így is. Matek mindenképpen, és szerintem is inkább infofakt (ha egyáltalán indul), mert mérnökinformatikus többet programoz mint fizikázik.
2014. szept. 3. 11:22
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, azt tudtam hogy a matek mindenképp kelleni fog (már eleve matek-angol szakra járok ami nagy segítség hozzá), fizika tanár a fizikát ajánlotta, aztmondta azt nagyon kell tudni, de engem érdekelt azok véleménye is akik a karon tanultak. :)
2014. szept. 6. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!