Jo a nyiregyhazi Krudy Gyula gimi hatosztalyos kepzese? Tobbi lent.
Hát, leírhatod a pletykákat. Oda jártam, azon a tagozaton végeztem (igen, ezt hívják véletlennek :P).
Én szerettem, szerintem jó volt. Erős gimi, ez csak akkor tűnik fel igazán, ha melléraksz egy másik, átlagosat is. Belülről annyira nem érződik, akkor már "benne vagy a dologban".
Hát ezek elég durva dolgok, de meg tudom neked mondani, hogy kb. a nagy részük kamu, vagy erős túlzás xD Drogoznak, jesus, mi tötént ott mióta ne járok oda? XD (még nem volt 5 éve, hogy érettségiztem).
Hogy mondjam, vannak olyan tanárok, akikről el tudnám képzelni ezt a különórás dolgot, de olyat nem tudok, akinél ne lehetne ötösökkel végigcsinálni az egészet úgy, hogy tanulsz normálisan. Nekem elég jó tanáraim voltak, azt meg kell hagyni.
Magáról a tagozatról? Hát, 7-esként elég gáz, hogy te vagy a minibolha a többiek között, mindig kielőznek a menzánál, büfénél (néha azért Borika néni szétcsap köztük :D), satöbbi... de külön jó, mikor 8-osként az akkor veréb 9-eseket te előzheted ki a sorban... ennek hagyománya van.
Magukkal a tantárgyakkal nincs semmi extra. Amikor még én odajártam, nem volt ez a mindennap tesiórás fszság, szóval nem tudom, ez miben érinti az órarendeket, de nekem 7-től kezdve voltak lyukasóráim. 7., 8., 9., 10. osztályban csak az első órákban, 11-ben és 12-ben a faktok miatt már össze-vissza, plusz addigra osztályozóztam, érettségiztem pár dologból, az is hozzáadott a lyukasok számához. De azért az kellemes volt, mikor tudtam egy órával tovább aludni a legelején is, mondjuk hetente kétszer.
Az eltérő tanmenet szerint pl. minden évben lesz bioszotok (ugye 4 osztályos gimiknél 9-ben nincs), ami azért jó, mert sokkal kényelmesebben tudtok haladni majd az anyaggal.
Külön jó, hogy a 7-ben bejövő tárgyakat (kémia, fizika), valószínűleg ugyanaz a tanár fogja tanítani végig, gimnáziumi szinten. Ez azért jó, mert ezekkel a tárgyakkal nagyon sokan küszködnek gimnázium elején, sok ált. iskolában rosszul tanítják meg őket.
A D osztály általános, szóval bármiféle irányba vehetsz majd fel faktot (biosz tagozaton csak bio-kém vagy bio-fiz, matek tagozaton pedig matek-valami lehet a fakt).
Sajnos kolis nem voltam, és az osztályomból sem volt senki, nem tudom, hogy milyen, hogy működik. Nincs hivatalos kolija, a Zrínyiébe és a Lutherbe szokták rakni őket. A Zrínyi elvileg jó, csak nagyon komolyan veszik a takarodót. A Luther kicsit szabadabb, de lerobbantabb, a takarítást veszik ott elég szigorúan, és hallomás alapján nem igazán engedik, ha új szobatársat akarsz. (Zrínyiben 2-en vannak egy szobában, Lutherban 4-en). De ezek ilyen ismerős ismerősétől hallott dolgok.
Ha igaz, gratulálok :) Nem tudom, melyik iskolába jársz... én így visszanézve a 12 évre, amit a közoktatásban töltöttem, azt kell mondjam, hogy sajnos a diákönkormányzat intézménye a magyar oktatási rendszerben eléggé mondvacsinált... (legalábbis pl. az amerikai mintához képest)
Menőnek tűnik, de tényleges hatalom kb. nulla, dolgokba való beleszólás pedig a 0-hoz konvergál. Ezt most nem azért mondom, hogy kedvedet szegjem, meg lehet, hogy a te sulidban nem így működik. Csak mondjuk ez nem az a dolog, amire én feltenném a továbbtanulásomat, de te tudod :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!