Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogy lehet valaki kommandós?

Hogy lehet valaki kommandós?

Figyelt kérdés

A testvérem hetedikes, nagy vágya, hogy a rendőrség vagy a katonaság kötelékein belül helyezkedjen el, majd később kommandós lehessen. Komolyan gondolja, önvédelmet tanul, de egyelőre tanácstalanul állunk, hogy hamarosan hova tovább. Az lenne a kérdésem, hogy (bár tudom, hogy nehéz és kihívásokkal teli, veszélyes szakmáról van szó és csak a legjobbak lehetnek kommandósak) általános iskolából hova mehetne tovább tanulni a tesóm, hogy megpróbálkozzon álma megvalósításával? Milyen lépcsőfokokat kell majd bejárnia, ha a későbbiekben is ragaszkodik ehhez a szakmához/hivatáshoz? Esetleg tudnátok konkrét iskolákat ajánlani? Utána néztünk már, érdeklődtünk, de több helyen többféle választ kaptunk, volt aki a katonaságot ajánlotta, volt aki a rendészeti szakközepet, tehát igencsak nem tudjuk hol lenne jó.

Persze tudom, (és biztos sokan is fogjátok írni) hogy gyerek, még megváltozhat a véleménye, de úgy gondoljuk, ha már ennyire szeretné, azt megéri, hogy megpróbálja és a lehetőséget igyekszünk megadni. Onnantól kezdve persze, lehet, hogy gyerekkori álom marad, de legalább az esélye megvolt rá, minden a szorgalmán és a képességein áll vagy bukik.

Nagyon köszönöm a testvérem nevében is!

2010. jan. 15. 13:21
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Legelső körben le kell érettségiznie, minimum középszinten. Ez a rendészeti szakközépiskolába való bejutás egyik feltétele. Ha elvégezte és van minimum 3 év szakmai gyakorlata, jártas valamilyen küzdősportban, tud úszni, jól lő és jó a szeme, akkor megpróbálhat pályázni. Akkor már "csak" a különleges fizikai és pszichikai teszten kell átmennie, majd a kiképzést végigcsinálni. Nem kis meló és ha tényleg komolyan gondolja, akkor tényleg már most el kell kezdenie felkészülni (pl. küzdősportot elkezdeni). Sok sikert hozzá, remélem lesz elég kitartása.
2010. jan. 15. 13:51
 2/6 anonim válasza:
100%
Én is annak készülök de én már az éretttséginél járok szerintem is most kezdjen el edzeni tanuljon álló harcot például thaibox mellet meg járjon le földharc edzésekre például aikido vagy judo ez a két küzdösport nagyon feltudja dobni a fizikumát.Ezek mellet járjon nem kardió edzésre például konditerem és esténként minimum menjen ki egy órára futni.Nem egy kicsit megterhelő föleg minden nap és állitson fel magának egy étrendet mivel a látszat is számit és nem csak az erő.De eléggé megfog vele szenvedni 3 éve csinálom ezt szinte edzöterembe nöttem fel idöm ezeken kivül semmire nincs és a magánéletem is majdnem 0. De elöször döntse el magában hogy megéri-e.
2010. jan. 25. 20:58
 3/6 anonim válasza:

Az anyagi vonzatairól nem is beszéltem.Én pénzügyileg ugy állok h thaibox havonta 4.000 konditerem havonta 4.700 földharc edzés havi 2.000 a konditerem mellé szedie kell proteint(fehérjét)a bioteches brutal fehérje az 4000 ft 1.5 kilo ami elég 2 honapra aztán kreatin fél kilo 3.000 ft ez is elég két honapra és elöbb utóbb nem fogja birni az edzéseket szedie kell energizálokat vitaminokat és rengeteg energia italt kell innia.Ha ezt összeadod akkor 17.7000 forint 2 havonta.Nem egy egyszerű dolog szoval számoljatok ezzel is.

Elég kemény gyerek lesz belöle ha ezeket betartja (:

2010. jan. 25. 21:16
 4/6 A kérdező kommentje:
Igen, egyelőre az edzések 2500 Ft/hó + benzin, mivel nincs közel az edzőterem. Érdeklődik a fegyverek iránt, egyelőre egy airsoft-os fegyvert kapott, azzal gyakorolgat. Egy biztos: jobban lő, mint én. :) Nekem mindig elmegy a cél mellett 1-2 mm-rel. :)
2010. febr. 2. 13:37
 5/6 anonim válasza:
és taktikai önvédelmi rendszert is elfogadják felvételikor ez nem küzdősport de a kommandósok is ezt csinálják több országban de ők a katonai vagy a rendőrségit csináljk n meg a civilt
2010. ápr. 29. 20:09
 6/6 anonim válasza:
ha tört már el valamid,szemüveget hordasz vagy voltál már műtve akkor nem lehetsz kommandós
2010. aug. 18. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!