Emelt szintű biológia mitől olyan nehéz?
attól, hogy bármilyen kis részletet tudni kell és a feladatok közül is vannak nagyon nehezek
legalábbis az egyik barátnőm szerint, ő készül arra
de nézz meg a régebbi érettségiket, csinálj meg párat és fel tudod mérni, hogy hány %-osra sikerülne és mennyi választ még el a 90%-tól
Szerintem pont, hogy nem lexikális tudás kell főleg. Vagy de, nyilván kell az is, de nem elég csak visszamondani az anyagot. Nem egyszerűen teszik fel a kérdést, hanem olyan formában, hogy gondolkodni kelljen azon, hogy egyáltalán mire akar rákérdezni.
Kell hozzá egyfajta logika. Nem elég tudni az anyagot, érteni is kell.
Nekem pl. annyi elég volt, hogy rendszeresen olvasgattam egy lexikonszerű bioszkönyvet, mert érdekelt (ezt: [link] ), csinálgattam feladatokat (ehhez a könyvhöz van feladatgyűjtemény), megnézegettem a régebbi érettségi feladatsorokat. Kifejezetten úgy, hogy "na akkor most tanulok", csak a szóbeli előtt ültem le. Előtte csak ez az olvasgatás, feladatmegoldogatás volt, és így egy csomó dolog megmaradt.
95%-os lett.
Értem mit akarsz mondani, hasonló, mint a történelem, nem? ahhoz is kell logika hogy fel tudd építeni az egészet, össze kell rakni. ez pl. megy, nem csak úgy bemagolós vagyok, meg is tudom érteni, ha szeretem az adott tárgyat:)
Kémia is ilyen komplex, vagy ott egyszerűbb számolgatás, és fogalomtár kell? érdekelne, mert orvosira kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!