Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Emelt szintű biológia mitől...

Emelt szintű biológia mitől olyan nehéz?

Figyelt kérdés
mennyit kell tanulni egy 90%os emeltre?

2014. aug. 18. 08:49
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

attól, hogy bármilyen kis részletet tudni kell és a feladatok közül is vannak nagyon nehezek

legalábbis az egyik barátnőm szerint, ő készül arra

de nézz meg a régebbi érettségiket, csinálj meg párat és fel tudod mérni, hogy hány %-osra sikerülne és mennyi választ még el a 90%-tól

2014. aug. 18. 09:05
 2/5 pokiloki ***** válasza:
100%
De nagy képű itt valaki XD. Hát kíváncsi vagyok h neked mennyire fog sikerülni az emelt szintű biosz 90%. Persze nem lehetetlen , de ahoz egy hatalmas tudás kell hiszen ahogy az előttemlévő irta nagyon kis részletekbe belekérdezhetnek és ha nem tudod elég sok pontot bukhatsz. De sok sikert hozzá. (Hozzáteszem az orvosin tanuló 3 barátom küzül akik nagyon de nagyon okosak nem érték el a 90%-ot)
2014. aug. 18. 10:28
 3/5 A kérdező kommentje:
voltaképpen itt nagyon részletes lexikális tudás kell?
2014. aug. 18. 12:20
 4/5 anonim ***** válasza:

Szerintem pont, hogy nem lexikális tudás kell főleg. Vagy de, nyilván kell az is, de nem elég csak visszamondani az anyagot. Nem egyszerűen teszik fel a kérdést, hanem olyan formában, hogy gondolkodni kelljen azon, hogy egyáltalán mire akar rákérdezni.

Kell hozzá egyfajta logika. Nem elég tudni az anyagot, érteni is kell.

Nekem pl. annyi elég volt, hogy rendszeresen olvasgattam egy lexikonszerű bioszkönyvet, mert érdekelt (ezt: [link] ), csinálgattam feladatokat (ehhez a könyvhöz van feladatgyűjtemény), megnézegettem a régebbi érettségi feladatsorokat. Kifejezetten úgy, hogy "na akkor most tanulok", csak a szóbeli előtt ültem le. Előtte csak ez az olvasgatás, feladatmegoldogatás volt, és így egy csomó dolog megmaradt.

95%-os lett.

2014. aug. 18. 16:38
 5/5 A kérdező kommentje:

Értem mit akarsz mondani, hasonló, mint a történelem, nem? ahhoz is kell logika hogy fel tudd építeni az egészet, össze kell rakni. ez pl. megy, nem csak úgy bemagolós vagyok, meg is tudom érteni, ha szeretem az adott tárgyat:)

Kémia is ilyen komplex, vagy ott egyszerűbb számolgatás, és fogalomtár kell? érdekelne, mert orvosira kell.

2014. aug. 18. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!