ELTE-n a gólyáknak a tárgyfelvétel hogyan működik?
Szia!
Én tavaly voltam gólya az ELTE-n. Én is baromira nem tudtam, mit hogy kell csinálni, az volt a szerencse, hogy a fölsőbbéves ún. mentorok tényleg segítettek nekünk az elején egy számítógépes teremben, otthon meg már tovább tudtam csinálni.
De ha egyedül akarod csinálni, akkor megkeresed a szakod tanrendjét, pl. ha TTK-s vagy, akkor itt:
ha más, akkor nem tudom. :-) De majd megtalálod gondolom.
Itt láthatod az órák időpontját is, azért jó.
Aztán fölmész a Neptunba, ha van már Neptun-kódod, megkeresed, hogy tárgyfelvétel, 2014-15 tanév, mintatanterv szerinti keresés, és ott kiadja elvileg ezeket az órákat. Miután beregeltél aktív státuszba, veheted is föl az órákat. :-) Szerintem azokat vedd föl, aminek az ajánlott féléve az első félév (néha bekeverednek más órák is, csak azért).
Tipp: én előtte táblázatkezelővel össze szoktam állítani egy órarendet, ami jó lenne, és aszerint veszem föl.
De aztán még ne dőlj hátra, mert lesz még a versenyjelentkezés meg anyámkínja, egyébként ezeket én sem tudom hirtelen, hogy működik pontosan, de a lényeg, hogy folyamatosan figyeld a Neptunt, hogy nem dob-e le meg ilyesmi.
Jah, és a non plus ultra, hogy akárhogy is állítod össze frankóra az órarendedet, szept. 10-e körül egy-két óránál ígyis-úgyis lesz egy olyan kavar, aminél jobb esetben is az egészet újra kell kezdeni (pl. időpontváltozás), de nem akarom elvenni a kedved. XDDD
Lényeg, hogy a rendszer nem habos torta, és ne lepődj meg, ha eléggé stresszes a dolog, nekem még mindig az. :-P
Közben megtaláltam a szakom facebook csoportját, és ott is azt tanácsolják, hogy várjam meg a beiratkozást és az előzetes eligazítást, szóval gondolom nem lesz vele gond :)A neptun csodálatos rendszarével meg már megismerkedtem a kollégiumi jelentkezés alatt, meg hallottam a felvételről a rémtörténeteket, de mindenki túlélte valahogy, nem hiszem, hogy pont én ne tudnám :D
Köszönöm mindenkinek a segítséget :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!