Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mit gondoltok a PTE orvosi...

Mit gondoltok a PTE orvosi szakáról?

Figyelt kérdés

2014. aug. 12. 22:35
 1/6 anonim ***** válasza:
23%
Szerintem ez a leggyengébb orvosi kar, a debreceni, szegedi, pesti jobb.
2014. aug. 13. 09:36
 2/6 anonim ***** válasza:
77%

Aha, gondolom, mind a 4-re jártál, hogy ezt így kijelentheted.

Mind a 4 magyar orvosi jó, nemzetközileg elismert diplomát ad, amiért külföldiek is jönnek tanulni. Pécsen speciel több a külföldi, mint a magyar, a többin nem tudom, hogy van.

Felszereltségileg stb. persze a SOTE a legjobb, hiszen az fővárosi. A többi vidéki egyetemmel nem állítanék rangsort, mivel az előző válaszolóval szemben nem veszem a bátorságot úgy összehasonlítani, hogy nem végeztem el mindegyiket.

Az tény, hogy Pécsre volt a legkevesebb a ponthatár idén, mert ide szoktak a legkevesebben jelentkezni. Nem is csoda, tekintve, hogy Pécset az utóbbi időben közbiztonság miegyéb szempontjából jól lehúzták, ráadásul a 4 város közül ez a legkisebb. Akármelyik egyetemet is válaszd, mindenképpen "rendes" orvosi képzést kapsz, ezért szerintem leginkább az alapján érdemes választani, hogy hol húznál le legszívesebben éveket az életedből. Ja, és azokat, akik nem elég szorgalmasak, mindenhonnan kiszórják. Tehát felesleges a ponthatárokon pörögni.

2014. aug. 13. 11:20
 3/6 anonim ***** válasza:
32%
Nem azt mondtam, hogy sz.r, csak azt, hogy az a leggyengébb az orvosik közül, de ez nem azt jelenti, hogy rossz, csak a többi orvosi karról többet tudni, és többet emlegetik, hogy jó. A debrecenit például nagyon sokan dícsérik, hogy kiemelkedően jók az oktatók, a Semmelweist a neve miatt sem kell sokat magyarázni, hogy jó, a szegedi pedig megint csak nagyon jó, már maga az egyetem is a világranglistán 600-on belül van. A pécsiről keveset beszélnek, és igazság szerint oké, hogy a ponthatárból nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, de azért mégsem véletlen, hogy ott a legalacsonyabb, ettől függetlenül nyilván az is orvos lesz, aki ott végez, és az is ugyanúgy érteni fogja a dolgát, és persze az is nyilvánvaló, hogy aki a Dunántúlon lakik, az nem Debrecenbe megy orvosnak.
2014. aug. 13. 11:44
 4/6 anonim ***** válasza:
80%
Hallanni mindenkiről lehet mindent. Én pl. a SOTE-ról is hallottam már olyat, hogy csak a neve a régi, van, aki emiatt jött Pécsre. Hallottam Debrecent is fikázni olyantól, aki odajárt. Mégsem hiszem el szóbeszéd alapján, hogy rosszabb lenne a színvonal. Végezetül, én is nekiáééhatnák lepontozni a te válaszodat, mert nem értek vele egyet, de én nem teszem.
2014. aug. 13. 13:15
 5/6 anonim ***** válasza:
46%

Sőt, most felpontoztam a 2. válaszod, mert azzal megmagyarázol pár dolgot, tehát hogy kiről mit hallani meg ilyenek. :)

Béke

2014. aug. 13. 13:17
 6/6 anonim ***** válasza:
Az utóbbi kettőt én is felpontoztam.
2014. aug. 13. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!