Melyik nyelvet lenne érdemes választani középsuliba? (olasz, spanyol, francia, német)
Persze ez attól is függ, hogy később milyen irányba szeretnél elhelyezkedni, de szerintem azt válaszd ami neked tetszik, és szimpatikus.
Utolsó voltam
én angolul, németül és franciául beszélek, a középsuliban választottam a franciát, a másik kettőt már előtte is tanultam, és nem bántam meg a döntésemet! A helyedben mindenképp a francia és a német közül választanék, egyrészt mert a nagy cégek és multik nagy része itthon német vezetőségű (lásd Audi, ami rengeteg embernek ad állást országszerte), másrészt azzal Ausztriában, Németországban és még Svájcban is boldogulsz (bár Svájcban a nyelv kissé eltér az itthon tanítottól), ha később úgy döntesz, hogy külföldi életet szeretnél. A franciát azért ajánlanám, mert EU-s szempontból egyre hasznosabb, ha nemzetközi tanulmányok felé orientálódsz a későbbiekben, a francia nagy ütőkártya lehet a kezedben, bár tény, hogy elég nehéz nyelv, de szerintem egy kis szorgalommal és odafigyeléssel simán elsajátíthatod!
Persze, ha ezektől idegenkedsz (bár ez a 2 jelen állás szerint a leghasznosabb) akkor választhatod a spanyolt vagy az olaszt, ezek is mind szépek és biztosan van olyan pálya, ahol ezeknek veszed majd hasznát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!