Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az alábbi szöveg mit jelent a...

Az alábbi szöveg mit jelent a felvételi szempontjából?

Figyelt kérdés

Felvettek a Miskolci Egyetemre, viszont ezt a mondatot nem tudom, hogy értelmezzem. Csak az első év lesz támogatott? Mi az, hogy már nem rendelkezik további állami támogatott félévvel?

Az Nftv. 48. § (2)-(3) bekezdésére tekintettel a hallgató magyar állami

ösztöndíjjal támogatott vagy önköltséges finanszírozási formára való

besorolása egy tanév időtartamra szól.

Tájékoztatom, hogy az állami ösztöndíjas finanszírozási formában történő

beiratkozás után, amennyiben a Felsőoktatási Információs Rendszer (FIR)

adatai szerint a hallgató további állami támogatott (állami ösztöndíjas)

félévekkel már nem rendelkezik, akkor tanulmányait csak önköltséges

finanszírozási formában folytathatja.

2014. aug. 7. 08:00
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha eddig nem jártál egyetemre akkor semmi jelentősége, csak azoknak szól akik már jártak, és nincs több ösztöndíjas félévük.
2014. aug. 7. 09:13
 2/5 anonim ***** válasza:
Ez egy sablonüzenet, mindenkinek ezt küldik ki. Azt jelenti, HA előzőleg jártál már állami finanszírozással egyetemre, és HA elfogy a támogatott féléveid száma (azt hiszem ez 10, most nem tudom pontosan), akkor önköltségesen folytathatod. Igaza van az első hozzászólónak, ha még ezelőtt nem jártál egyetemre, rád ez nem vonatkozik.
2014. aug. 7. 10:19
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2014. aug. 7. 20:07
 4/5 anonim ***** válasza:
Viszont egy év múlva mindenképp megnézik, és ha van is még állami féléved, de az utolsó két félévedben nem teljesítetted a mintatervben előírt kreditek 50%-át, akkor is átraknak fizetősre.
2014. aug. 7. 20:48
 5/5 A kérdező kommentje:
Értem. Köszi :)
2014. aug. 8. 08:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!