Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Megéri így sulit váltani?

Megéri így sulit váltani?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Két évem van még a suliból. Szerintem már lehet, hogy késő ilyenkor sulit váltani. Most a Buda Ciszterci Szt. Imre Gimnáziumba járok. A baj csak az, hogy nagyon rossz az osztályközösségünk, mindenki átveri, kihasználja, kibeszéli a másikat, és én ezt már nem bírom. Pl.: Most a vízilabda EB döntőt is közösen néztük volna egy srácnál, de mivel őt nem bírják, csináltak egy csoportot, amibe őt nem rakták bele, és pont ugyanakkor szerveztek más programot, mikor a meccs ment. Aztán pár lány kitalálta, hogy legyen valami csajos buli, de mivel nem akartak mindenkit meghívni, megint lett egy csoport facebookon, de oda sem vették be az olyan lányokat akik ’zavaró tényezők’ nekik, pedig mindenkinek van facebook-ja, és van is az osztálynak egy csoportja, amiben mindenki benne van, és ott kellene szervezkedni. Persze mind azt híresztelik, hogy nagyon összetart az egész osztály és nincs kivételezés senkivel. De ennél még rosszabbak a mindennapok, mert sokszor úgy beszélik ki az embert, hogy az hallja. Ráadásul az osztályfőnökünk sem épp túl jó. Nem foglalkozik velünk, be se jön hozzánk csak az órára, szünetekben sem keres minket. Nem szervez rendes programokat, és a kedvenckéin kívül senkit nem bír, sőt még le is húz évvégén mindenkit, aki nem szimpatikus neki. Ezért nem szeretek bejárni az osztályba, mert máris rossz kedvem van, ha csak belépek. A legutóbbi barátnőm meg becsapott, úgyhogy már vele sem vagyok olyan jóban.

De nem csak az osztály miatt akarom ott hagyni a sulit, de az a baj, hogy nem tudom, hogy hova mehetnék, és hogy betudnék-e egyáltalán illeszkedni oda. Meg hát már csak két évem van hátra, és nem tudom, hogy ez az érettségi szempontjából nem- e lesz rossz, ha az új sulimban máshogy tanulnak…

Nagyon örülnék, ha valaki ajánlana sulikat, ahová mehetnék, ha úgy látjátok, hogy van értelme sulit váltanom. Nagyjából hasonló szintű iskolát keresnék, csak rosszabb ne legyen. Az átlagom kb.: 4,3 körül van.

Előre is köszönöm, nagyon fontos lenne! :P

2014. aug. 6. 15:43
 1/2 anonim ***** válasza:

Hasonló cipőben voltam én is, végül nem váltottam.

A környék legjobb gimijébe jártam, nyolcosztályos tagozaton. Nyolv év nem volt elég arra, hogy közösség alakuljon ki. Hármas-négyes csoportok voltak, lenézés, utálkozás, furkálódás. Ofő magasról tett ránk, ő mondjuk nem annyira kivételezett, csak a kollégák gyerekivel. A többieket egyformán szivatta. Nem érdekelte, hogy kellene a pont a felvételinél, hiába álltam 4,6-ra irodalomból és nyelvtanból is, egyikből sem engedte, hogy javítsak. Nála 5,0 az ötös, kész. Volt, akinek pont az ominózus egy pont hiányzott a felvételinél.

Szóval megbántam, váltanom kellett volna. Semmi jóra ne számíts a továbbiakban! Garancia nincs persze, hogy egy új helyen nem játhatsz ugyanígy, de két év sok idő. Szerintem simán be tudsz illeszkedni.

Érettségi után nappali rendszerben OKJ-re mentem. Két év alatt nagyon jó közösség alakult ki, tényleg segítettük egymást, ma is szervezünk közös programokat, volt osztálytárs az esküvőjére is mindenkit meghívott. Az ofő is teljesen rendes, segítőkész, pedig csak kéthetente láttuk. Így is lehet, ott jöttem rá.

2014. aug. 6. 23:39
 2/2 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszt. Lehet hogy tenyleg sulit fogok valtani, bar mondom, nem tudom melyiket valasszam. Valaki nem tud velemenyt mondani pl. a Városmajori Gimnáziumról?
2014. aug. 8. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!