Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mit kell végezni hogy valaki...

Mit kell végezni hogy valaki aktuárius lehessen? Főiskola vagy egyetem kell? mennyire keresett szakma?

Figyelt kérdés
2014. júl. 30. 10:09
 1/2 anonim ***** válasza:

Kell egy közgazdász diploma először. (mindegy melyik..lehet alap de mester is..vagy régi osztatlan vagy régi főiskolai)

El kell végezni egy szakirányú továbbképzést egyetemen amely új fokozatot nem jelent csak másoddiplomát ugyanolyan szintem, mint amilyen szintű diplomával valaki a képzésre jelentkezett.

[link]

2014. júl. 30. 10:24
 2/2 anonim ***** válasza:

Nem tudom hogy aktuális-e még, de én fizikus bsc-t végeztem és úgy felvételizek a biztosítási és pénzügyi matematikus msc-re, és ott lehet szakosodni az aktuárius szakirányra. Nagyon keresett szakma és sok a fizetés is (az egész biztosítási és pénzügyi szektorban az átlagkereset 516.000 forint, szóval az aktuáriusoké még ennél is több).

Viszont nem gondolom hogy érdemes lenne holmi közgazdász diplomával ide jönni, mert itt kőkemény matek van, ELTE-s szinten, olyan dolgokat tekintünk tök alapnak, amikről egy közgazdász még névről sem hallott.

Elsősorban matematikus szakról érdemes ide jönni, de sokan azt mondják hogy a fizikus még jobb a modellalkotó képesség stb. miatt.

2015. okt. 20. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!