Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Van esélyem fellebbezéssel...

Van esélyem fellebbezéssel bekerülni az egyetemre (elszámolták a pontjaimat)?

Figyelt kérdés
A felvételi során elszámolták a pontjaimat és most emiatt fellebbeztem. Ha megadják az elszámol pontokat, akkor elérem a PTE-TTK-n megjelölt szakomnak a ponthatárát. Szerintetek van esélyem a bekerülésre? Kb mennyi idő lehet amíg elbírálják a kérelmemet? Ha ezután felvesznek a gólyatábor/koli intézés/ beiratkozás ugyanúgy történik, mint akit elsőre felvettek?

#fellebbezés #pontelszámolás
2014. júl. 28. 18:39
 1/9 anonim ***** válasza:
Van eselyed, igen. Ha időben bírálják el a fellebezésed, akkor tudsz menni gólyatáborba is, meg kolit is tudsz pályázni, de ez utóbbira kisebb az esély.
2014. júl. 28. 19:42
 2/9 anonim ***** válasza:
Szerintem van, ez megfelelő jogalapja lehet a fellebbezésnek, bár már régebben kellett volna ellenőrizni a pontjaidat, és jelezni. Mindenesetre lépj gyorsan, és örülj először is annak, ha egyáltalán sikerül beiratkoznod majd.
2014. júl. 28. 19:42
 3/9 anonim ***** válasza:
Koliról tudnod kell, hogy mindenhol kötelező fenntartani pár helyet olyanoknak akik akár az egyetem hibájából akár a rendszer hibájából későn érkeznek. Tehát ha le is csúszol akkor is lesz helyed, ha megütöd a szintet a koli felvételihez.
2014. júl. 28. 20:15
 4/9 A kérdező kommentje:
Voltak gubancok a többletpontokkal (nem fogadták el) és azért nem tudtam pontosan az össz pontszámomat. Én többletpontokkal számoltam a pontszámaimat, de a rendszer többet vont le, mint kellett volna és ezért lett kevés pontom.
2014. júl. 28. 20:24
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha valóban elszámolták, akkor nem lesz semmi probléma. Egyik ismerősöm is járt így, csak nála ősszel derült ki hivatalosan, hogy tényleg el lett számolva és a következő tanévre biztosították neki a felvételt (szóval nem kellett újrajelentkezni, meg semmi, csak kivárni azt az 1 évet - addig dolgozott).
2014. júl. 28. 20:33
 6/9 A kérdező kommentje:
Gondolom így már nem nagy esélyem van az államira csak az önköltségesre. Vagy nem?
2014. júl. 28. 20:37
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha az államit jelölted és arról csúsztál le a pontszámítási hiba miatt, akkor államira fognak felvenni.
2014. júl. 28. 20:42
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha ők hibáztak úgy kell eljárni mintha rendes úton vennének fel. Ha elérted az állami pontot akkor állmis leszel.
2014. júl. 28. 20:43
 9/9 anonim válasza:
Na sikerült bejutnod? Kaptál már választ?
2014. aug. 31. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!