Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyenek a fősulis társaságok,...

Milyenek a fősulis társaságok, emberek?

Figyelt kérdés

Itt ahol most tanulok hatalmas kirekesztés van, "bandák" vannak az osztályban, és rendszerint minket (akik nincsenek egyik bandába sem) leszólnak, gúnyolódnak, kiröhögnek stb, csak olyan alapon, hogy mi van rajtad, hogy nézel ki..

fősulira szeretnék menni, ott milyen a társaság?

Nagyon parázok attól, hogy ott is ilyen idióta társaság lesz.

Kecskeméti fősuliról lenne szó, "Gamfk", vagy a tanárképző része. Idén érettségizek.

2010. jan. 10. 18:19
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ugye osztályok már nincsenek, csak több száz fős évfolyam. Nem jellemző a kirekesztés, én úgy látom, hogy mindenki tud magának barátokat találni, mert tényleg sokszínű társaság van. Meg azt se felejtsük el, hogy érettebbek az emberek. Én imádom, hogy kb minden nap új emberekkel tudok megismerkedni, és simán tudok órákat beszélgetni olyannal is, akivel azelőtt soha.
2010. jan. 10. 18:27
 2/3 anonim ***** válasza:
Hm, Kecskeméten nem tudom, mi a helyzet, én idén kezdtem egy pesti főiskolán. A társaság elég vegyes. Itt ugye már nincsenek osztályok, tehát nincs egy előre összeterelt kisebb közösség, ami állandóan együtt van. Előnye, hogy ha valaki nem szimpatikus, nem szívatják egész nap, egyszerűen nem foglalkoznak vele. Szerintem itt már kicsinyesek is lennének az efféle kirekesztések. Hátránya, hogy gyakorlatilag teljesen magadra vagy utalva. Neked kell ismerősöket, barátokat szerezned, ami viszont egy kis nyitottsággal biztosan menni fog. Gondolj bele: itt már csupa olyan tanul, akiknek elvileg hasonló az érdeklődési körük, hidd el, találni fogsz sok embert, akikkel lesz közös témátok. Előadásokon például kiválóan lehet haverkodni, annyian ültök a teremben. Ott nyugodtan megszólíthatod a melletted ülőt, például kérdezel valamit, amit nem értettél a tanár mondandójából. Idióták persze mindenütt vannak, de ritka a teljesen magának való ember, így nagy valószínűséggel olyanba botlasz, aki nagyon szívesen beszélget majd veled. Aztán, ha legközelebb megint melléjük ülsz, azt se veszik majd rossz néven. És ez még csak nem is tolakodás. Kellő nyitottsággal és pozitív beállítottsággal menni fog. Ha nem vagy nagyon buli- és alkoholellenes, tudom ajánlani a gólyatábort is. Szorítok neked!:)
2010. jan. 10. 18:36
 3/3 anonim ***** válasza:
én az Se-etk-ra járok és nálunk mindenki tök jó fej! Nincs kirekesztés,elfogadnak,teljesen jót tudok csak mondani a közösségről!! :) A középsulit én sem szerettem,nálunk is hülye klikkek voltak,de itt minden o.k. :) Szóval ne parázz.
2010. jan. 11. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!