Csak nekem gyanús h szinte minden szakon ugyanannyi az állami és az önköltséges ponthatár?
Vanilia Pipu, ez a cikk szerintem kamu. Legalábbis, ha a tavalyira gondolok. Ez, hogy egységes ponthatár volt az állami és fizetős szakokon, ez nem lehetett tavaly a véletlen műve!!!
Utólag írtam tavaly a felvi-nek, és ezt válaszolták rá:
"A 423/2012. sz. korm. rendelet 26§ (3)-(5) bekezdése, valamint az Nftv. 39§ (5) bekezdése alapján: „Felsőoktatási szakképzésre, alapképzésre, mesterképzésre és osztatlan képzésre történő jelentkezés esetében a felvételről a felsőoktatási intézmény a jelentkezők teljesítménye, az adott intézményre megállapított maximális hallgatói létszám szakos hallgatói kapacitása, valamint a jelentkezők által összeállított jelentkezési sorrend figyelembevételével - a mesterképzés kivételével - országosan egységes rangsorolás alapján dönt.
Ennek értelmében alapképzésen, osztatlan mesterképzésen, felsőoktatási szakképzésen finanszírozási formától függetlenül, a szak intézményi kapacitásának erejéig, egységes rangsor alapján történik a besorolás."
Csak erről a ponthatár húzás előtt nem lehetett olvasni, legalábbis én nem láttam tavaly semmit júl. 24-e előtt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!